2023-12-05
平時好少可去灣仔船街一帶,而家先知個度有間好正的中西fusion菜。餐廳睇落唔大,但原來有兩層,可以上樓上,樓上環境都唔錯,氣氛好好,有好多船的元素,吊燈、擺件同掛畫都與船有關🤩麻唔辣四川蜆 $168果然完全唔辣,少少麻,好有鹹香,好惹味,蜆隻隻都好大隻好飽滿,好難得食到咁正的蜆。麵包烘得好香脆,蘸湯食好正,吸收d精華。大閘蟹糕燴飯 $368呢款寫明“must try!”咁就點嚟試試😆燴飯用煲仔飯個煲上,造型都幾有趣👍🏻食落好有蟹的鹹香味,味道好濃郁,感覺有勁多真大閘蟹糕。飯的口感軟硬適中,最面最中心位似用火炙過,有d燶燶哋的飯焦口感,仲有細碎的蔥粒,口感好豐富。千層脆窩夫油封鴨脾 $298鴨髀好juicy,皮好有油香味,配藍莓醬酸酸哋,味道好正。大陽蛋煎得好靚,蛋漿蘸鴨髀都唔錯。牛角窩夫好酥脆,咬開有聲,蘸藍莓醬或蛋醬都好食,唔錯😋Flagship (灣仔)灣仔船街35號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準
麻唔辣四川蜆 $168
大閘蟹糕燴飯 $368
呢款寫明“must try!”咁就點嚟試試😆
牛角窩夫好酥脆,咬開有聲,蘸藍莓醬或蛋醬都好食,唔錯😋
Flagship (灣仔)
灣仔船街35號地舖
*上述文章只供參考及以當時價格為準