2023-06-11
灣仔特色西餐行過灣仔穿過利東街,就可以見到呢一間西餐廳☺️個樣呢~就唔係好顯眼,但係內有特色!😆係雙層複式嘅裝修,佢有啲slogan緊都好chil喎!香煎章魚鬚💰148係來自西班牙嘅八爪魚,用八珍甜醋同埋羽衣甘藍沙律舖係底。佢嗰個煎完呢個八爪魚辮就有少少焦嘅,但係呢佢裡邊就好嫩滑,配起嗰個醬汁特別惹味😚黑松露蘆筍意粉💰158蘆筍磨碎融入咗意粉度,鋪咗啲芝士喺意粉面頭,淡淡黑松露的味道好令人開胃。一啖夾起身有唔同的口感,但亦有蘆筍的爽脆,配合不錯。21天熟成厚切豬扒💰338佢係來自20一天養成的豬背脊第一個骨頭!係斧頭豬扒🦴。平時很少食豬扒,因為怕佢好彩,但係這個豬扒一啲都唔會,特別滑,而且佢係好特別嘅醬汁,叫洛神花醬。總括嚟講,我都好滿意。對比平時接地氣的菜色,今次的菜式好令人二想不到,朋友和我都很驚喜。
香煎章魚鬚💰148
黑松露蘆筍意粉💰158