同朋友约咗喺湾仔食嘢, 上嚟openrice睇下附近餐厅嘅食评, 就决定嚟呢间小巷拉面度试下啦👯‍♀️ 落单方式都似日本嘅拉面小店, 可以自己填纸仔定制自己想要嘅拉面面条类别、软硬度、汤嘅浓度... 特别在连叉烧都有得拣:可以拣平时拉面嘅叉烧, 或者豚角煮, 或者mix都得‼️▶️黑武士 (黑蒜油猪骨汤底) HK$83拣咗叉烧~▶️虾武士 (樱花虾味噌汤底) HK$88拣咗豚角煮~拉面全部都好大碗, 仲配埋成只溏心蛋🍜🥚小食都有好多唔同种类拣‼️喜欢饮啤酒嘅朋友可以叫小食送下酒都应该几正, 见到佢有麒麟Draught Beer🍻▶️吉列广岛蚝 HK$42Deep Fried Oyster炸蚝好好食呀‼️超级热辣辣上枱, 系新鲜炸出嚟嘅~ 配上沙律酱同埋和风酱~仲有生生菜可以夹埋一齐食, 有啲似系食紧炸串嘅感觉添呀🤭▶️和风饺子 HK$38Japanese Dumplings 传统日式煎饺子嘅做法👍🏼煎到一边有脆底, 呢度仲喺上面加上咗沙律酱同埋葱花~🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

▶️黑武士 (黑蒜油猪骨汤底) HK$83
拣咗叉烧~
黑武士

▶️虾武士 (樱花虾味噌汤底) HK$88
拣咗豚角煮~
虾武士

拉面全部都好大碗, 仲配埋成只溏心蛋🍜🥚

▶️吉列广岛蚝 HK$42
Deep Fried Oyster