📍Wan Chai 灣仔呢間灣仔船街嘅西式扒房地方不大, 但勝在裝修別緻, 氣氛溫暖寫意, 我地全晚都食得好開心!!! 😍 食物主打創意中西fusion菜, 一啲都唔平凡!!🦪 佢地嘅意粉同魚扒都好正, 性價比好高, 值得試下🤩-• 紅菜頭乳酪沙律 Beet & Feta Salad😚紅菜頭份量好多🙆🏻‍♀️ 本身唔係特別鐘意食紅菜頭, 因為好怕草青味🤣 但係呢度用咗羊奶芝士同黑醋, 令人味蕾大增!!!😍 🪄4.8/5💰158• 脆皮魚 Baked Provencal Barramunda Fillet 🥰外皮炸到好爽!!! 魚肉肉質結實潤滑, 肉地好厚, 魚脂適中!!!🤩 醬料配埋都幾好食, 不過我略嫌過於鹹🙈 建議大家可以就咁食,原汁原味淡一D會更好🤣🙈🪄4.5/5💰288•特色卡邦尼意粉 Carbonara with Chinese Style (jinhua dried ham and local cured meat) ❤️意粉一到真係好驚喜!!一大碗好多🤩超級飽肚!!! 金華火腿、臘肉一大堆🥰 不過最想讚嘅係佢嘅忌廉汁😍 濃度啱啱好 撈落意粉到真係超級正😚🪄4.8/5💰238

📍Wan Chai 灣仔

💰288

🪄4.8/5
💰238

• 金桔檸檬特飲
因為我好鍾意飲益力多梳打嘅飲品,所以幾啱我口味, 加上陣陣金桔檸檬味😚
🪄4/5
💰12

📎位子較少,#記得預早去或者book啊😚
📎店員態度十分友善,一入去已經招呼坐低🙆🏻‍♀️仲好有耐性同每位客人介紹食物👍🏻

#灣仔美食 #平民扒房 #意粉 #wanchaifood #wanchai #hkfood