2025-05-19
係葵芳做野既我,原來新都會廣場地下開左新餐廳「老港冰室」,每次Lunch Time經過都好多人係出面等位,所以今日就約埋同事早少少出黎食個午飯😆環境以綠色風格🟢為裝修,好大個熊貓🐨Logo,好易認,而且好有港式風格作為一間冰室,從經典嘅菠蘿油同奶茶,到豐富嘅西餐同燒烤,乜都有齊而且午餐都好吸引,我就揀左黑椒汁T骨牛扒拼腸仔配薯菜,有埋中西餐湯提供,我想大力稱讚個湯 “大白菜菜乾豬骨”👍 第一啖已經好驚喜,有屋企老伙湯感覺,飲得出好足料添😋主菜T骨牛扒拼腸仔,都真係唔錯,牛扒好大塊,煎得啱啱好,外層有少少焦香,配埋濃郁嘅黑椒汁,味道層次豐富,帶有少少辣勁但又唔會太重口味。另外特別一提薯菜唔係基本既薯條薯格,而係好香口既焗薯呀,好有誠意既配搭呀。呢度上菜速度好快,份量又大份,性價比都好高,下次會再黎試下其他款式。