2025-07-14 601 浏览
老港冰室一直以其地道的港式風味和實惠的價格吸引著食客。晚市真的要早點排隊等位,座無虛席的。沒想到這裏職員服務超好,除了說話有禮,一坐下,會問我們需不要不要協助下單,還是QR code下單,上菜時又會說唔該,真是意外的好服務。見到餐牌上寫著三大服務承諾:不滿意服務態度,全單可享85折;點菜後30分鐘內不上菜,超時菜品85折;對菜品不滿意,菜品85折。怪不得如此好服務!這三大服務承諾,真的能做到。明火例湯一盅$9,這晚是青紅蘿蔔豬骨雪耳湯,沒想到如此濃郁,可能已經盛到底,真的是精華所在,又濃又甜,不加味精,有家的味道。鴨屎香檸檬茶,跟餐加$12,這款飲品的酸甜恰到好處,檸檬的清香,獨特的鴨屎香茶味道濃郁,香得不得了,別具一格,推介要喝,特別適合在炎熱的夏天飲用。蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦$88,蝦肉新鮮爽口,粉絲吸收了蒜蓉的精華,彈滑又開胃。這道菜的視覺效果也很吸引,開邊蝦蒸熟後捲成圓形,色彩鮮艷好看。招牌酸菜魚$68,魚片嫩滑,酸菜的酸味恰到好處,湯底的咸香,帶有微微的辣味,令人食慾大開。這道菜超值,$68有一盤一人份量酸菜魚,晚市時間往哪找了?紅燒五花腩肉$78,半肥瘦的五花腩,肉質肥而不膩,醬

紅燒五花腩肉$78,半肥瘦的五花腩,肉質肥而不膩,醬汁濃郁,滷得入味,還有生菜墊底。每一口都能感受到五花腩脂肪溶化的口感,十分邪惡!

芝士流心西多$28,當甜品讓人心情愉悅。切開時,濃郁的芝士流出,芝士咸香的口感取代傳統花生醬餡,灑上糖漿,甜而不膩,適合喜愛芝士的朋友。

總的來說,老港冰室的菜式無論從味道、價格還是服務來說,都讓人感到滿意。這裡的每一道菜味道都很好,連鴨屎香檸檬茶都做得很出色。無論是家庭聚餐還是朋友聚會,都是一個不錯的選擇。
2025-07-12
星期五吾知食咩好,決定同老公去葵廣掃街食野兼夾公仔,順道經過新都會廣場,睇到呢間新開既冰室,成班人排隊,仲有三大服務承諾好吸引!最驚訝既係佢地提倡三大保證,如果吾滿意服務態度,可以全單8.5折;如果叫左既菜品吾係30分鐘內送到,都係8.5折!吾滿意菜品都可以8.5折!價錢吾貴,服務質素又好,順勢就決定試下啦~.招牌美國西冷牛扒 $120 吾好以為一塊牛扒咁簡單,呢個招牌美國西冷牛扒真係大啖過癮!份量真係吾少,目測西冷扒厚度有2cm,熱辣辣上枱,聽到「刷刷」聲超有氣氛,配埋黑椒汁堅正!而薯菜仲好有心思,焗薯好腍,仲有沙律醬點綴,帶出一種清新口感,仲加埋鮮甜既粟米!套餐仲有牛油餐包、羅宋湯同埋熱奶茶,整個餐嚟黎講超滿足!羅宋湯好濃郁,酸酸辣辣好好飲,而熱奶茶茶香味濃,襯埋牛扒perfect😁 西冷牛扒肉質鮮嫩,每一口都係滿滿肉香,成個體驗超值!.古法手撕連骨鹽焗雞 $78雖然份量吾算多,但食落去發現有好多雞肉,吾會好乾,塊塊都咁嫩!呢個鹽焗雞真係要大力推介,雞肉味濃,鹽焗味入哂雞肉中,好香口,食得出佢地既用心,搭埋白飯真係一流.咖喱薯仔吉列魚柳飯 $69一啖食落去,咖喱味濃郁,椰香味十足,

招牌美國西冷牛扒 $120

古法手撕連骨鹽焗雞 $78

咖喱薯仔吉列魚柳飯 $69

一啖食落去,咖喱味濃郁,椰香味十足,吾會太辣但好過癮,中意食多汁既人既首選!d魚柳炸得外脆內嫩,濃郁既咖喱汁配上香脆既魚柳,口感層次感豐富,好滿足!再加杯凍奶茶($9),正!

招牌拉絲芝士菠蘿包 $19

望落去好似普通菠蘿包,但用刀一切,d芝士就爆晒出黎,果份拉絲感真係吾可以吾試!包皮香脆,芝士味道既香濃又吾膩,簡單但好正

2025-03-31 2999 浏览
咁耐無去葵芳,呢個舖位又唔同左,依家變成一間冰室。作為一間冰室,茶記嘅常餐、奶茶,甚至碟頭飯,應該唔少得。不過見佢餐牌嘅主打有酸菜魚 、辣椒炒肉 ,用埋綠色裝修、熊貓公仔Logo……真係老香港,新烹調,用心做啊!都係要睇餐牌再叫嘢食食物齊招牌沙爹牛肉麵 $55去茶記,沙爹牛麵應該走唔甩。呢度嘅公仔麵係啱啱散,上枱仲係爽。沙爹味普通,唔係話超級濃嘅口味,牛肉又唔算鬆到散曬,呢個就係一個街坊茶記嘅口味。如果想沙爹味濃啲,記得走湯。火腿奄列及香酥丹麥多士 呢度嘅蛋煎得老啲,令蛋味更濃,同埋更香脆,更適合湖北蛋嘅做法。裡面嘅火腿絲份量都幾多。用得香酥丹麥多士 ,證明真係新派茶記冰室。不過烘脆嘅時候,已經將另外搽嘅牛油已經融入丹麥多士 本身嘅酥皮,所以香脆之餘唔太油,都唔錯。涼拌青瓜 $32依家係試新烹調嘅時候啦!想攝取多啲蔬菜所以叫呢個青瓜,有部分青瓜條有啲不規則,切之前都有拍過。味道香辣,手切蒜粒都幾多,仲要有花椒,少少麻,非常開胃。鴨屎香檸檬茶(少冰)+$9除左奶茶,鴨屎香檸檬茶都係呢度嘅主打。上菜嘅時候,呢杯茶都有少少泡,香水檸檬片,都有打碎嘅一絲絲果肉,真係好大力嘅#手打檸檬茶 。整體

都係要睇餐牌再叫嘢食

食物齊

招牌沙爹牛肉麵 $55
招牌沙爹牛肉麵

火腿奄列及香酥丹麥多士

涼拌青瓜 $32
涼拌青瓜

鴨屎香檸檬茶(少冰)+$9
除左奶茶,鴨屎香檸檬茶都係呢度嘅主打。上菜嘅時候,呢杯茶都有少少泡,香水檸檬片,都有打碎嘅一絲絲果肉,真係好大力嘅#手打檸檬茶 。整體成杯飲品都唔算太甜,主要係檸檬嘅清新,同埋茶嘅清香,非常適合解辣解膩。
鴨屎香檸檬茶

呢度嘅祖國口味,真係比茶記食物,好太多啦!

總數:$96
2025-03-30
招牌沙爹牛肉麵
涼拌青瓜
鴨屎香檸檬茶
呢間老港冰室真係旺到爆,未入門已經見到長長人龍,環境舒服唔迫,價錢親民,菜式選擇多又有水準,值得一試!🍲招牌酸菜魚魚片嫩滑,酸菜夠味又唔搶戲,酸辣平衡得好,開胃一流!🍛瓦煲家鄉肉碎豆腐煲豆腐滑溜,肉碎香口入味,熱辣辣送飯一流,夠晒家鄉風味。🥦干鍋花菜爽口花椰菜炒得乾身,微辣惹味,配搭臘味增添香氣,好下飯!🦐蒜蓉粉絲蒸鳯尾蝦粉絲吸晒蝦汁同蒜香,鳯尾蝦鮮甜彈牙,清香唔膩。🍚豉汁排骨臘腸砂鍋蒸飯豉汁濃香,排骨入味,臘腸油香撲鼻,飯底仲有鍋巴,夠晒香口!📌小總結:價廉物美,菜式多變,懷舊茶餐廳風格夠晒親切,鐘意港式味道嘅朋友千祈唔好錯過!
🍲招牌酸菜魚
魚片嫩滑,酸菜夠味又唔搶戲,酸辣平衡得好,開胃一流!
🍛瓦煲家鄉肉碎豆腐煲
豆腐滑溜,肉碎香口入味,熱辣辣送飯一流,夠晒家鄉風味。
🥦干鍋花菜
爽口花椰菜炒得乾身,微辣惹味,配搭臘味增添香氣,好下飯!
🦐蒜蓉粉絲蒸鳯尾蝦
粉絲吸晒蝦汁同蒜香,鳯尾蝦鮮甜彈牙,清香唔膩。
🍚豉汁排骨臘腸砂鍋蒸飯
豉汁濃香,排骨入味,臘腸油香撲鼻,飯底仲有鍋巴,夠晒香口!
🥦干鍋花菜
2025-07-22
🍚豉汁排骨臘腸砂鍋蒸飯
老港冰室.神級茶記!鴨屎香檸茶真材實料到顛講真,而家仲要搵間「有heart」嘅茶記真係難過中六合彩,但葵芳呢間老港冰室絕對係例外!平日下晝三點幾都爆到九彩,成間舖九成係街坊熟客,阿姐同伙記忙到踢晒腳但依然快手到癲,落單唔使5分鐘就上齊嘢,仲要樣樣都keep到水準真心服!做足到3大保證!必飲神級鴨屎香檸檬茶一坐低就見到隔離枱杯檸茶色水靚到發光,即刻跟隊叫杯鴨屎香檸檬茶——飲第一啖即刻瞳孔地震!茶底濃到有啲「咬口」,鴨屎香單叢茶嘅花香同檸檬酸香平衡到爆,唔會得死甜或得陣酸,仲要落足4大片厚切檸檬,篤爛啲果肉之後連埋茶一啜,真係近年飲過最真材實料嘅版本!忍唔住叫朋友點杯一起歎!朋友杯茶走都唔輸蝕,煉奶同淡奶比例啱啱好,茶底夠厚又滑,茶記基本功滿分。老派牛扒紅湯 食到舔舔脷主食試咗T骨牛扒配薯菜,(係焗薯)牛扒唔算極厚但醃得入味,切開仲有少少粉紅,咬落鬆化唔韌,最驚喜係跟餐嗰碗紅湯,真係用番茄同雜菜煲出嚟,足料到呢!唔係罐頭開水貨色,仲要跟個香軟嘅餐包,懷舊到飛起!椒絲腐乳通菜炒牛肉鑊氣十足,腐乳落得豪邁,菜菜子好香嫩牛肉片又嫩又掛汁,送飯一流;蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦就抵食到笑,8隻蝦排到成朵花咁,
老港冰室.神級茶記!鴨屎香檸茶真材實料到顛

講真,而家仲要搵間「有heart」嘅茶記真係難過中六合彩,
但葵芳呢間老港冰室絕對係例外!
平日下晝三點幾都爆到九彩,成間舖九成係街坊熟客,
阿姐同伙記忙到踢晒腳但依然快手到癲,
落單唔使5分鐘就上齊嘢,仲要樣樣都keep到水準
真心服!做足到3大保證!

必飲神級鴨屎香檸檬茶
一坐低就見到隔離枱杯檸茶色水靚到發光,
即刻跟隊叫杯鴨屎香檸檬茶——飲第一啖即刻瞳孔地震!
茶底濃到有啲「咬口」,
鴨屎香單叢茶嘅花香同檸檬酸香平衡到爆,
唔會得死甜或得陣酸,仲要落足4大片厚切檸檬,
篤爛啲果肉之後連埋茶一啜,真係近年飲過最真材實料嘅版本!
忍唔住叫朋友點杯一起歎!
朋友杯茶走都唔輸蝕,煉奶同淡奶比例啱啱好,
茶底夠厚又滑,茶記基本功滿分。

老派牛扒紅湯 食到舔舔脷
主食試咗T骨牛扒配薯菜,(係焗薯)
牛扒唔算極厚但醃得入味,切開仲有少少粉紅,
咬落鬆化唔韌,最驚喜係跟餐嗰碗紅湯,
真係用番茄同雜菜煲出嚟,足料到呢!
唔係罐頭開水貨色,仲要跟個香軟嘅餐包,懷舊到飛起!

椒絲腐乳通菜炒牛肉鑊氣十足,
腐乳落得豪邁,菜菜子好香嫩
牛肉片又嫩又掛汁,送飯一流;

蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦就抵食到笑,
8隻蝦排到成朵花咁,
粉絲吸晒蝦膏同蒜油,
忍唔住加多碗白飯清碟!

街坊價錢 酒店級滿足
成餐兩個人食到捧住個肚都係$300有找,仲要全部碟頭大過塊面。伙記雖然忙到飛起,我想日日嚟幫襯!為咗杯鴨屎香檸檬茶同個紅湯,絕對會翻兜N次!
必試清單
✅ 鴨屎香檸檬茶
✅ T骨牛扒+紅湯餐包(懷舊必點)
✅ 椒絲腐乳通菜炒牛肉(送飯神器)
✅ 蒜蓉粉絲蝦(粉絲比蝦更搶戲)

伏位:暫時搵唔到!
2025-07-21 186 浏览
新都會最近新開左間老港冰室,有時晚市經過都要排一排隊,幾受歡迎,除左幾多菜式揀之外,同其他茶記唔同嘅係服務質素,呢間對服務質素要求都幾高,佢哋有三大服務承諾:如果覺得服務態度唔滿意,可以享全單85折;點菜後30分鐘內不上菜,超時菜品85折;對菜品唔滿意,菜品都可以85折,夠晒貼心招牌古法手撕鹽焗雞 ($78)撕開嘅雞肉嫩滑多汁,鹽焗味滲入肉身,帶濃郁嘅鹹香,咬落有嚼勁又唔油膩,撈勻埋啲芫荽同芝麻更香,果然係招牌菜之一菠蘿咕嚕肉 ($58)菠蘿咕嚕肉外層炸得酥脆,內裏豬肉嫩滑唔會太多肥膏,咬落有嚼勁,菠蘿酸酸甜甜,唔會太膩味道濃郁又開胃干鍋花菜 ($38)干鍋花菜炒得鮮嫩清甜,花菜帶微脆口感,雖然本身食唔到辣走左辣,淨配上蒜蓉同豬油渣都已經香氣十足蒜茸豬油渣炒通菜(走豬油渣) ($48)炒通菜炒得碧綠爽脆,通菜清甜,蒜香濃郁,食落清新白飯 (@+$9)小菜可加$9配白飯,熱辣辣粒粒分明,煮得軟硬適中凍檸檬茶 (@+$9)加$9都可以配凍飲,凍檸檬茶茶味濃郁,甜度適中📌老港冰室 (葵芳)地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號舖

招牌古法手撕鹽焗雞 ($78)

菠蘿咕嚕肉 ($58)

干鍋花菜 ($38)

蒜茸豬油渣炒通菜(走豬油渣) ($48)
炒通菜炒得碧綠爽脆,通菜清甜,蒜香濃郁,食落清新

白飯 (@+$9)
小菜可加$9配白飯,熱辣辣粒粒分明,煮得軟硬適中
凍檸檬茶 (@+$9)
加$9都可以配凍飲,凍檸檬茶茶味濃郁,甜度適中

📌老港冰室 (葵芳)
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號舖
嘢食等咗成30分鐘,好肚餓就開始催單,跟住俾個85折啦,但85折代價係繼續等。。。等到45分鐘左右終於有。。。樓面服務態度係ok嘅,嘢食都ok,都冇乜特別不愉快感覺。跟住點知俾錢出晒事,阿姐唔識計數都算,照單入機都唔識,有折同冇折嘅單搞亂嚟計。。。同佢講收錯咗,跟住佢藐咀,叫我等陣喎,我要企喺度等佢收咗後邊啲人先,哈哈😂咩事???好啦終於等佢收完後面啲人啦,佢又唔識計我條數啦喎,仲問返我轉頭我俾咗幾多錢,我黑人問號開始嬲嬲地,托賴阿姐藐我咀,人生第一次心算咁快🙂阿姐退返錢俾我唔該快啲Train下阿姐啦😂😂 搞唔掂
嘢食等咗成30分鐘,好肚餓就開始催單,
跟住俾個85折啦,但85折代價係繼續等。。。
等到45分鐘左右終於有。。。
樓面服務態度係ok嘅,嘢食都ok,都冇乜特別不愉快感覺。
好啦終於等佢收完後面啲人啦,
唔該快啲Train下阿姐啦😂😂 搞唔掂
2025-07-17 161 浏览
🍽️【老港冰室(葵芳)|港味地道 × 貼心服務】最近和朋友到訪「老港冰室」,從裝潢到菜式都充滿濃濃港味,環境懷舊又親切,就連服務都細心周到!🔥 必試招牌菜色 🐟 酸菜魚:湯底酸香微辣,魚片厚而嫩滑,搭配酸菜十分醒胃,配白飯一流,邊吃邊點頭! 🍜 秘製香辣魷魚公仔麵(常餐):香辣醬汁惹味,魷魚爽口彈牙,加上秘制醬汁,配埋火腿炒蛋及多士份量剛好,性價比超高。 🥩 鐵板牛柳:熱騰騰「滋滋」上枱超吸睛,牛柳外焦內嫩、肉味濃郁,香氣爆棚! 🥬 蒜蓉豬油渣炒通菜:豬油渣酥香脆口,蒜香十足,通菜炒得爽脆不水,口感一流!💡 三大貼心服務承諾,安心加分! 1️⃣ 如對服務態度不滿意,可享全單八五折 2️⃣ 點菜後30分鐘內未送菜,該菜可享八五折優惠 3️⃣ 如對菜品不滿意,該菜同樣可享八五折👨‍🍳 服務人員親切有禮,會主動介紹招牌菜及貼心提醒等候時間,感覺非常重視顧客體驗。
🍽️【老港冰室(葵芳)|港味地道 × 貼心服務】

2025-07-16 155 浏览
Lunch time想搵間茶記食,見到呢間餐廳🍴非常多人,而且選擇都幾多,當然要入嚟捧場啦!焗黑松露芝士🧀雞扒意粉🍝新鮮滾熱辣,雞扒🐓好嫩滑而芝士🧀更有拉絲效果,每一條意粉🍝都掛上啖啖的黑松露香味雙拼三文治🥪(烘底)(少牛油)炒蛋🍳+鹹牛肉🐄食三文治🥪一定要烘底,脆脆地咁先過癮內裡夾上鹹牛肉炒蛋,絕對係perfect match,吃下去真的很滿足呀!凍招牌奶茶🥤(走甜)(少冰)茶膽香濃,奶🥛幼滑在這個炎炎夏日下,喝下去透心涼的奶茶🥤,尤其解渴!

焗黑松露芝士🧀雞扒意粉🍝
新鮮滾熱辣,雞扒🐓好嫩滑
而芝士🧀更有拉絲效果,每一條意粉🍝都掛上啖啖的黑松露香味

雙拼三文治🥪(烘底)(少牛油)
炒蛋🍳+鹹牛肉🐄
食三文治🥪一定要烘底,脆脆地咁先過癮

凍招牌奶茶🥤(走甜)(少冰)
茶膽香濃,奶🥛幼滑
在這個炎炎夏日下,喝下去透心涼的奶茶🥤,尤其解渴!

2025-07-16
午餐
2025-07-14 174 浏览
葵芳出哂名多野食 除左掃街天堂葵涌廣場外 對面既新都會廣場都好多餐廳😌 最近發現左呢間用上我地國寶熊貓做主題既「老港冰室」🇭🇰🐼是日晚餐B $86餐廳每晚都會更換😌 當晚去既時系「蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦」🧄🦐 鳳尾蝦肉質爽脆彈牙 墊底既粉絲吸收哂蝦汁同蒜蓉精華 口感滑溜且飽滿😋 另外跟餐配有白飯同餐湯🍚🥣麻辣茄子肥牛煲 $68肥牛片薄而嫩🥓 吸收左麻辣鮮味 肉香同辣味交織🤤 而茄子綿軟細膩入味🍆 呢道菜送飯一流🤩招牌美國西冷牛扒 (配蒜蓉汁) $120港式茶餐廳既經典鐵板餐 結合左西式牛排既烹調手法同港式醬汁風味😆 西冷牛扒肉質鬆軟 軟嫩口感🥩 配菜豐富有雜菜同意粉 真正既大件夾抵食😂 另外跟餐配有餐包同餐🍞🥣我地更以加配價錢嗌埋特飲「紅豆冰」同「手打鴨屎香檸檬茶」🥤順帶一提 餐廳有三大保證☑️✅1. 對服務態度不滿意 全單85折 2. 30分鐘內上菜 否則超時菜品85折 3. 對菜品不滿意 該菜品85折

是日晚餐B $86

3. 對菜品不滿意 該菜品85折
2025-06-30
  • 蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦
  • 麻辣茄子肥牛煲
  • 招牌美國西冷牛扒 (配蒜蓉汁)
  • 紅豆冰
  • 手打鴨屎香檸檬茶
2025-07-13 165 浏览
今日去葵芳行街,順便搵間茶餐廳坐下,呢間餐廳服務質素高,而且仲有服務承諾,如對服務態度不滿意、點菜後30分鐘內不上菜又或者對菜品不滿意,都會有八五折!今時今日咁嘅服務質素仲可以去邊度搵。古法手撕鹽焗雞一上枱已經芳香撲鼻。雞肉鮮嫩多汁,鹽焗的風味恰到好處,讓人一口接一口。蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦鳳尾蝦蒸得剛剛好,蒜蓉和小小的辣椒點綴令人胃口大開,餸飯食一流。老港炒米炒米色香味俱全,夠鑊氣,而且配料豐富,有蝦、叉燒、火腿等等。鴨屎香手打檸檬茶冰室都飲到鴨屎香手打檸檬茶,而且味道不輸街上的茶飲店,極力推介。凍蜂皇柑桔蜜涼浸浸,清新可口,帶有天然果香,為整頓飯畫上完美的句號。

蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦

老港炒米

鴨屎香手打檸檬茶

凍蜂皇柑桔蜜
涼浸浸,清新可口,帶有天然果香,為整頓飯畫上完美的句號。

• 蒜蓉粉絲蒸鳳尾蝦
  • 古法手撕鹽焗雞
2025-07-03 448 浏览
葵芳人氣冰室晚市大排長龍!好采一早到等一張枱即入,到7點人龍已經排到門外。招牌菜全員高水準: 招牌酸菜魚鱸魚片嫩滑無骨,酸菜爽脆不過鹹,湯底麻香微辣🌶️,希望可以魚肉再多啲😋。古法手撕鹽焗雞雞皮泛油光✨,肉質嫩滑離骨,鹹香滲透每絲纖維,連胸位都唔乾柴!手撕保留筋膜膠質,拌蔥香茜更鮮味~ 黑椒薯仔牛柳粒 鑊氣直擊靈魂🔥!牛柳粒外脆內軟帶焦邊,薯仔外皮香脆內裏粉糯,黑椒醬汁甜辣惹味,送飯一流。 解膩飲品・鹹檸七:鹹檸醃得通透,氣足解膩・鴨屎香檸茶:茶香濃郁不澀,檸檬捶打出油 建議5:45前到免排隊!

解膩飲品
・鹹檸七:鹹檸醃得通透,氣足解膩
・鴨屎香檸茶:茶香濃郁不澀,檸檬捶打出油

建議5:45前到免排隊!

2025-07-02
2025-07-03 306 浏览
經過幾次都見到有人排隊,好好奇點解冰室都要排隊,今日去開葵芳就試試佢。果然今日去都係要排隊💃🏻 不過都唔使等好耐既有是日晚餐可以揀既,不過唔係好啱所以都係散叫。兩個人食叫左咖喱薯仔吉列豬排飯,招牌酸菜魚同埋一杯鴨屎香檸檬茶🍽️咖喱薯仔吉列豬排飯豬扒既分量都好多下,炸得好香脆,肉唔會乾,幾淋身。個咖喱汁係幾香濃,比較似馬來咖喱個種,幾下飯。唔錯!🍽️招牌酸菜魚見到寫住招牌就揀黎試下。賣相令人係好有食慾既,好足料,魚肉係滑身,分量同樣都係幾多。另外要一讚既係d配料,萵筍同蘿蔔都好清甜爽口,兩種既口感都剛剛好。係冰室有呢個質素既酸菜魚絕對收貨!🍽️鴨屎香檸檬茶本來過隔離商場先買野飲,但急需解渴就叫杯鴨屎香試下,有點喜出望外,幾好飲!清香足料總括而言,性價比高!明白點解係有人龍既冰室,如果多d二人座唔使搭檯會更好🙋🏻‍♀️

果然今日去都係要排隊💃🏻 不過都唔使等好耐既

🍽️咖喱薯仔吉列豬排飯

🍽️招牌酸菜魚

🍽️鴨屎香檸檬茶

平時我都好中意去唔同茶仔嘆早餐,今日就去左葵芳呢到揾早餐食啦,本身以為朝早得葵芳廣場有嘢食,但其實原來過對面新都會廣場都有唔同嘅選擇。🐒早餐Set C💰$48👉🏻招牌秘製香辣魷魚麵(通粉)👉🏻香滑炒蛋(煎雙蛋)👉🏻香酥丹麥多士(牛油多士)👉🏻凍啡+$3。佢係有唔同嘅set可以揀,唔同平時食開嘅茶餐廳得幾個餐,佢呢度仲有佢哋特別嘅秘製香辣魷魚可以揀做配料,所以如果食厭咗平時嘅餐呢度都係一個幾好嘅選擇👍🏼佢嘅香辣魷魚好入味都好彈牙,今次我怕太Heavy就揀咗牛油多士,佢另外仲有牛油餐包可以揀,所以其實配搭真係好多元化

🐒早餐Set C💰$48
👉🏻招牌秘製香辣魷魚麵(通粉)
👉🏻香滑炒蛋(煎雙蛋)
👉🏻香酥丹麥多士(牛油多士)
👉🏻凍啡+$3

2025-07-02 281 浏览
午餐去搵食,呢度應該唔係開左好耐,唔多覺,見入面坐滿晒,應該唔差,就去試下啦!牛肝菌汁牛柳粒伴徳國腸份量好多!牛柳粒先煎熟,外脆內軟,有牛味!個牛肝菌汁好味,撈飯食一流!粉葛湯好濃,材料足,無落味精,好飲!咸魚肉餅蒸飯即叫即蒸,所以要預返啲時間!不過就真係好值得等!好好食,可以話係食過最好食既蒸飯上枱時已文到好香!淋埋鼓油上去更特出香味!肉餅唔會好多肥肉,啖啖肉,飯粒粒粒分明,唔會爛晒,有口感!配合埋一齊食真係無得頂!午餐時要等位,整體上食物唔錯,價錢合理,午餐選擇之一!

牛肝菌汁牛柳粒伴徳國腸

粉葛湯好濃,材料足,無落味精,好飲!

咸魚肉餅蒸飯

上枱時已文到好香!淋埋鼓油上去更特出香味!
肉餅唔會好多肥肉,啖啖肉,飯粒粒粒分明,唔會爛晒,有口感!

配合埋一齊食真係無得頂!

午餐時要等位,整體上食物唔錯,價錢合理,午餐選擇之一!