2019-08-28
尖沙咀食嘢,都好多好多選擇,橫街窄巷有,通街通巷有,你去到邊幾乎想食嘅,嘢高檔中檔,平民百性嘅都有,如果想食,真係是但入去都可以搵到,今日就去到一個嘅,路邊好短嘅旮旯, 外望入邊環境唔錯,坐低我哋就叫咗兩個套餐,一個皇帝蟹腳套餐,一個炭燒美國黑級和牛西冷扒陪燒肉汁套餐,套餐冇乜特別,不過呢個就跟杯白酒, 不過朋友就叫咗個芒果魔法 。加個蘑菇湯,再加個 甜品 呢個套餐 冇得彈 比較特別,尖沙咀配酒嘅套餐,都唔算多,談心說愛,坐埋一兩個鐘頭正 ,人流都算暢旺,估唔到,用乜嘢方法隔音吸音呢,餐廳的知名度都好高喎。白酒一杯好耐冇諗過嘅白酒,竟然响呢度可以一嚐白酒情懷。芒果魔法酸甜可口,再配一啲芒果,呢杯嘢慢慢飲,真係回味回甘呀!蘑菇湯餐湯多配蘑菇湯,真係好似百搭咁,搶起食慾。皇帝蟹腳套餐皇帝蟹多數凍食,不過呢一間嘅皇帝蟹,竟然係炭燒上枱,果然驚喜之處,睇到廚師嘅用心之處,點會唔享受呢個食嘅過程呀!炭燒美國黑級和牛西冷扒配燒肉汁呢件牛扒真係好正,我而家燒汁真係好好味,食嘅時間真係可以享受慢慢的感覺。甜品芒果奶凍奶凍甜品唔係我強項,食咗就算不過入口。清一清剛才嗰啲燒汁,同皇帝蟹嘅炭燒味又有另一種感
白酒一杯
好耐冇諗過嘅白酒,竟然响呢度可以一嚐白酒情懷。
芒果魔法
酸甜可口,再配一啲芒果,呢杯嘢慢慢飲,真係回味回甘呀!
蘑菇湯
餐湯多配蘑菇湯,真係好似百搭咁,搶起食慾。
皇帝蟹腳套餐
炭燒美國黑級和牛西冷扒配燒肉汁
甜品芒果奶凍
奶凍甜品唔係我強項,食咗就算不過入口。清一清剛才嗰啲燒汁,同皇帝蟹嘅炭燒味又有另一種感覺。