2023-03-13 440 浏览
今日同朋友買家具,買到晏一晏,咁就緊係要抖下啦!去左屯門朋友激推既越南法包到買野食😂😂。朋友介紹食雞肉🐔同豬肉🐷,就2樣都試齊佢,仲要左2杯🥤🍵,一杯青檸梳打,一杯檸茶。(本身想要咖啡☕,不過太晏啦,下次先再試)買左之後再等車上到屋企,個包🍞凍左,心諗,會唔會好難食😂(明明係自己造成🙈)點知又好有驚喜‼️ ▪️先講包底🍞,幾香口脆口(熱應該再脆啲),入面質地緊密,有咬口(唔係一啖風🌬️既面包)。包既入面有一層幾厚既肉醬,唔會太咸,幾惹味❣️ ▪️雞肉🐔,肉都幾嫩幾滑,仲有啲肉汁~香料味幾香👍🏻 ▪️豬肉🐷,幾有驚喜,啲肉易咬開,有小小肥肉位,燒得好香,香料配得幾好,食唔出有奇怪味,油香四溢🤤 ▪️配菜,酸菜🥕,青瓜🥒幾脆口(新鮮啲⁉️) ▪️到野飲啦‼️要提醒大家一句❗我犯左天下所有(男❓)人都會犯既錯🤦🏻‍♂️走左冰🧊‼️呢2杯野飲,我地飲左一啖,就覺得好普通,唔特別好味🙃,之後就擺左入冷宮⛄,食下野先~點知過左一個鐘左右,拎反出黎飲,發現2杯既啲檸🍋sss味出晒黎,唔太甜,又順口,仲好爽,配啲香料🐔🐷🍞食都真係幾夾!
▪️雞肉🐔,肉都幾嫩幾滑,仲有啲肉汁~香料味幾香👍🏻
▪️配菜,酸菜🥕,青瓜🥒幾脆口(新鮮啲⁉️)
2023-02-18
外卖自取