2011-03-22 142 浏览
朋友系Facebook传黎个抵食Shabu Shabu餐,见冻冻地又走咗去试吓。可能惊日本d辐射,个餐冇鱼生刺生,但都好丰富。有沙律、杂锦天妇罗、串烧拼盘、大蚬清汤、美国牛既Shabu Shabu、乌冬再加甜品。沙律淋上酸汁,几开胃,一啖就食开咗个胃。天妇罗有炸虾有杂菜,d虾几新鲜,唔会淋谢谢,仲有我喜爱既矮瓜添!串烧有4串,有鸡翼、鸡软骨、鸡肾同冬菇,鸡翼烧得唔错,够香够脆。个汤清清地,清干静个口再食Shabu ShabuShabu Shabu牛肉虽然得四块,但系个锅有好多菜同豆腐,再自己渌埋d乌冬,再冻都唔惊,正!眼濶肚窄既我,当然食唔晒,好在有助手包底,咁就冇浪费d野。渌紧野时同伙计吹吓水,倾开日本单野,问佢地点对策,佢话转左用其他地方来货,虽然贵D,但求食客安心㖞……我都希望日本可以快D无事啦!

可能惊日本d辐射,个餐冇鱼生刺生,但都好丰富。

沙律淋上酸汁,几开胃,一啖就食开咗个胃。

个汤清清地,清干静个口再食Shabu Shabu

眼濶肚窄既我,当然食唔晒,好在有助手包底,咁就冇浪费d野。

2011-03-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • shabu shabu