2021-06-14
在報紙上見到介紹這家「醒辰冰室」,位置仲要近我,即刻訂定位今晚就去試試。環境格局打破以往冰室印象,甫進內有種有質素感覺,三五知己聚餐一流。餐牌內所有食物都非常吸引,相當抵食。🍴人氣蝦多士必定是檯上的主角一片片多士烤得香口釀入大大舊爽彈蝦膠,彈牙之餘仲鮮味十足。🍴炸雲吞是另一個主角這都是報紙上招牌推介當然要食肥都要食,雲吞是巨版超大塊脆卜卜,值得一讚的個汁,酸甜度非常好夠酸夠味,配料仲好豐富,菠蘿、青椒、生腸、豬肝、魷魚、蝦仁超好食。😋😋🍴常餐之選有我的黃沙豬潤通粉,清清地食下豬潤可以補下身。(忘記拍照)🤣黑松露滑蛋酥香多士🍴菠蘿焗豬扒飯厚切豬扒大大啖過足癮,軟嫩入味配同芝士香氣可以話越食越滋味。👍🍴炭燒牛扒五成熟火喉控制恰好,牛味香濃肉質滑溜不韌,目測都流口水。🤤跟餐前菜同餐湯🍴黑松露雜菌意粉大多美味這個意粉其實都不錯,清淡雜菌吸收忌廉汁非常入味,意粉軟硬適中口感順滑糯香中又有點點機露香氣。🥂套餐加 $3 有白葡萄酒你唔係唔加啊嘛!🤣🤣🤣服務態度醒目有禮好笑容😊
餐牌內所有食物都非常吸引,相當抵食。
🍴人氣蝦多士必定是檯上的主角
一片片多士烤得香口釀入大大舊爽彈蝦膠,彈牙之餘仲鮮味十足。
🍴炸雲吞是另一個主角
🍴常餐之選
黑松露滑蛋酥香多士
🍴菠蘿焗豬扒飯
🍴炭燒牛扒
五成熟火喉控制恰好,牛味香濃肉質滑溜不韌,目測都流口水。🤤
🍴黑松露雜菌意粉
🥂套餐加 $3 有白葡萄酒你唔係唔加啊嘛!🤣🤣🤣