2020-04-01
朋友係KAWS粉 所以一直都好想去嘅呢一間位於K11 MUSEA既modern art cafe 開得喺Musea嘅餐廳真係有返咁上下淨係門面已經好吸引人~放滿左潮牌公仔同插畫嘅餐廳 型格得來又帶一點少女風超有feel強烈建議下午嚟飲杯咖啡relax下話說呢一間咖啡店出名嘅係3D打印咖啡不過我同友人都係崇尚簡樸 都係叫返啲平凡啲嘅海鹽朱古力香蕉冰雪世界caffe latte 連咖啡杯都具有藝術味道欣賞完藝術品,嘆完咖啡 梗係唔好俾佢停叫主菜啦喂!酥脆雞鎚配水牛芝士醬呢個餐前小食令人相當開胃個人就覺得英文名更加表現到佢嘅特別之處:chicken lollipop 🍭 因為實在好似食緊波板糖咁~抓住雞骨部份一啖食晒 唔使驚要啃骨冇晒儀態 波隆那肉醬通心粉招牌莎樂美腸薄餅Pizza顏色係幾靚嘅 薄餅底度幾脆~但係食落就好普通就係幾塊辣肉腸加少少粟米茄汁~同埋茄汁超級酸 唔係個個受到肉醬通心粉 可以一讚佢嘅rigatoni Dante係幾夠既!不過略嫌配料、調味都太少 食落好乾。有點失望呀本身都想試埋佢嘅甜品~但係食完正餐覺得質素都算屬於中下所以選擇放棄不過真心嘅餐廳嘅裝修真係好靚如果係屬
超有feel強烈建議下午嚟飲杯咖啡relax下
海鹽朱古力香蕉冰雪世界
caffe latte
連咖啡杯都具有藝術味道
欣賞完藝術品,嘆完咖啡 梗係唔好俾佢停叫主菜啦喂!
酥脆雞鎚配水牛芝士醬
呢個餐前小食令人相當開胃
波隆那肉醬通心粉
招牌莎樂美腸薄餅
Pizza顏色係幾靚嘅 薄餅底度幾脆~
不過略嫌配料、調味都太少 食落好乾。有點失望呀
不過真心嘅餐廳嘅裝修真係好靚如果係屬於潮牌嘅忠粉 嚟到一定相當開心同興奮!