2017-10-20
今日朋友生日緊係同佢食好野啦, 呢間出名食生蠔既餐廳日日爆場, 好彩BOOK定位, 去到已經坐滿左9成人了, 而且見到機本上每枱客都ORDER左生蠔, 哈哈, 所以我地一於好少理, 諗都唔諗先ORDER 左呢3款蠔, wakaka….分別係Lambert/De Claire/Tarlhou Oyster$150, 鍾意食爽口帶海水味既一定要選呢SET, 即開即食, 正^^ 雖然話海水味較重但不唔會蓋過蠔既鮮甜, 唔使再加其他醬汁先夠正, 因為一d都唔腥, 必叫!!之後叫左2款餐湯, 朋友點了龍蝦湯$78, 口感creamy, 龍蝦味重, 堅用龍蝦淆製, 仲有龍蝦肉係到, 好足料^^, 而我就點左黑松露野菌忌廉湯$78, 口感同樣creamy, 用左幾種野菌打容而成, 加埋黑松露令味覺更加鮮.跟住主菜我地叫左炭燒美國肉眼10安士配紅酒汁$358, 一上枱已經夠哂吸引, 除左份量夠哂大之外, 睇得出呢個係用心的制作, 因為不需太多的花巧野都可以令件菜色擺放得如此吸引, 一切開已經feel 到好淋身, medium剛剛好, 而且牛味都比較重, 送紅酒一流.不過我地叫左2款飲品, 一柸係Mon
不過我地叫左2款飲品, 一柸係Monthly Cocktail $58, 酒味不太重, 啱哂女士, 味道會帶少少甜, 有d果香既味道.
而另外呢柸Yuzu Margarita $78, 呢柸酒味會交為重一d, 但都好容易入口, 味道帶點苦甘.
Pasta我地叫左香煎帶子黑松露意大利飯$258, 帶子煎得外脆內嫩, 而且大大粒, 味道鮮甜, 意大利飯煮得剛好, 不太軟又不太硬, 再加埋芝士&黑松露令到成個飯既鮮味都提升起黎.
最後緊係要叫返個Dessert 啦, 叫左個是日手作甜品$68, 哈哈, 唔係次次一樣ga, 今次係朱古力味, 口感超creamy既cake, 超滿足^^