2023-06-07 33 浏览
黃埔不嬲都好多好野食, 今次揀左呢間日式餐廳黎試下🟡印第安慢煮泰式雞 配稻庭烏冬 洋蔥牛肉湯底 加醬油蛋 - 個雞都算滑但唔係好重味, 雞皮唔係脆個隻, 側邊配左泰式辣醬(麥當勞點雞翼個隻), 我自己就中意唔點醬咁食. 雞既份量都ok. 個烏冬幾好食好煙韌. 湯式係淡淡既洋蔥牛肉味, 係偏清淡d ge湯底. 醬油蛋都幾好味, 不過個人覺得可以再濃味d🟡慢煮封門柳配自家雜菌燒汁 配稻庭烏冬 豬骨濃湯底 加醬油蛋 - 封門柳份量好似少左d, 就咁食係冇調味既, 但個雜菌燒汁既味又冇乜特別. 肉質都軟, 但又唔係勁重牛味. 豬骨濃湯我好中意! 呢個就比洋蔥牛肉湯濃, 我就中意呢個多d, 🧑🏻‍🦱就中意洋蔥牛肉湯多d.🟡柚子紫薯青蘋果沙律 - 一個紫色既雪糕球咁上好得意, 食落去好清新酸酸地既味, 都幾好味🟡韓式涼拌青瓜 - 正常質素, 味道冇乜特別🟡山葵八爪魚 - 唔算太辣, 偏咸左d🟡蒜味墨魚仔 - 同平時撈麵個d螺肉差唔多味🤣冇乜特別💰人均消費:~100睇相個烏冬好似幾大咁, 但其實個碗係偏細, 🧑🏻‍🦱食完都唔係好夠飽😂 味道我覺得正常但又唔會好驚喜. 如果去開個頭都可以一試
黃埔不嬲都好多好野食, 今次揀左呢間日式餐廳黎試下

🟡韓式涼拌青瓜 - 正常質素, 味道冇乜特別

🟡山葵八爪魚 - 唔算太辣, 偏咸左d

🟡蒜味墨魚仔 - 同平時撈麵個d螺肉差唔多味🤣冇乜特別

💰人均消費:~100