2021-04-19 568 浏览
💚最近呢間兩層樓高既咖啡店出現率都幾高😍座落係蘇豪區 晏就係一間📸打卡既咖啡店☕️ 💃🏼夜晚搖身一變成為一間小型bar店 供小酌一杯🍻我就俾佢地既湖水綠DECO 吸引左黎打卡 ☺️裝修簡潔得黎又帶點優雅🪴小店用左小小綠色植物同盆栽增添舒適感 😴整體用料非常有心思又高質😊令人有驚喜 🤩🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🍗𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗟𝗼𝗹𝗹𝗶𝗽𝗼𝗽 $𝟵𝟴先點一份雞鎚做前菜最適合不過炸漿薄而脆 非常香口 炸香既雞皮好惹味 因為採用左🦐𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙚 唔係平時食開既調味料😋 🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🥪𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 (𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗵𝗶𝗽𝘀) $𝟭𝟯𝟴睇到餐廳既名以為係普通既牛肉🐮但係店員上菜個時話 佢地既牛肉係經過煙燻的🤩所以牛肉口感軟嫩 有濃厚煙燻香氣我地都俾佢既份量嚇一嚇餡料勁多 多到嗶哂出黎 🥰 都唔知有幾多片牛烘過既麵包非常香脆🥖🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🏅特別推薦🐟𝗔𝗺𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗙𝗶𝘀𝗵 “𝗻” 𝗗𝘂𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀 $𝟭𝟯𝟴 𝗔𝗺𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗙𝗶𝘀𝗵 =甘鯛 係日本既冬季貴價魚🐟😍🎏日式製法既Fish and Ch
💚最近呢間兩層樓高既咖啡店出現率都幾高😍

🐟𝗔𝗺𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗙𝗶𝘀𝗵 “𝗻” 𝗗𝘂𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀

𝗔𝗺𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗙𝗶𝘀𝗵 =甘鯛 係日本既冬季貴價魚🐟😍
🎏日式製法既Fish and Chips
有別於一般既英式製法 - 搽完炸漿之後拎去炸 炸到金黃
👨‍🍳就先起左層魚皮連埋魚鱗(白色豎起個啲就係魚鱗)一拼攞去過一過滾油 之後再整個拎去炸 所以唔會食到一層好厚既炸漿😮而係食到魚肉既鮮嫩😋
塊魚皮仲炸得脆卜卜 好有驚喜 🤩無諗過平時唔要既魚鱗同埋掉埋一二邊既魚皮可以咁樣製作 👨‍🍳善用食材 非常有創意 吃得很滋味😙
🥞𝗣𝗶𝗻𝗮 𝗖𝗼𝗹𝗮𝗱𝗮 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟲𝟴

鬆餅面頭灑左好多椰絲 可因應個人喜好添加糖漿🍯
口感略嫌乾身左小小 🤌🏻
🍸𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀

𝗖𝗮𝗺𝗽𝗮𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 $𝟵𝟬
Strawberry Campari, Bianco, Tonic water
𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗶𝗱𝗱𝗲𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 $𝟵𝟬
Yuzu, Soju, Perilla Liqueur, Coconut Water
有薯條送酒 簡直一流 女仔好適合叫杯甜甜地既 🍓strawberry 味 cocktail, 易入口
另一杯🥥coconut water 亦都非常清甜,用黎解油膩都唔錯
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
好味指數👅:8/10
性價比💸:8/10
打卡呃like指數📸:9/10

👍🏽抵讚既係店員非常有禮友善 店員上菜時會略略講解佢地既特別之處👍🏽
2021-04-10
🐟𝗔𝗺𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗙𝗶𝘀𝗵 “𝗻” 𝗗𝘂𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀