餐厅: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
资讯:

2024-12-31 1092 浏览
今日約咗friend去The ONE睇戲,睇戲之前諗住是但食啲嘢見到依間車仔麵,喺正The One對面所以入咗去食。分別叫咗個大碗麵,多士,燒賣,蠔油菜心,同埋自選車仔麵。先講吓個多士,個多士軟硬啱啱好,個醬汁唔肥膩,簡單好味。之後燒賣係我從來未食過嘅味道,食個燒賣第一口係好普通完全正常嘅味道冇乜嘢咁樣,但之後來了原來個燒賣係辣㗎,辣嗰陣味湧上嚟得非常之過癮,辣到不能自拔,食得辣嘅人一定覺得好正一定要叫呢個燒賣。之後嗌咗個大碗麵,個大碗咩都有唔需要其他餸,飽到飛街,掂過碌蔗。自選面嗰個最主要嗌咗牛筋、牛柏葉,牛筋非常彈口,口感一流,牛柏葉十分好食,食得出佢經過好多重功夫去處理。最好係上菜快手,嗱嗱臨食完嗱嗱臨去睇戲啱啱好時間,呢間值得推介。#永年士多
分別叫咗個大碗麵,多士,燒賣,蠔油菜心,同埋自選車仔麵。

#永年士多
2024-12-11