2023-03-24
港式傳統連鎖扒房🥩大大份鐵扒餐😋平時同豬仔拍拖經過新都城商場地下,都會見到好多人排緊隊,今日我哋一月試吓呢間咁多人排隊嘅扒房,睇吓佢有啲咩獨特之處!餐廳招牌寫住1969,證明餐廳歷史悠久,夠晒經典!餐廳用紅白二式為主題設計,俾人一種懷舊嘅感覺🥰店員服務好好,好細心👍🏻✨餐湯及餐包羅宋湯真材實料,有好多蔬菜,蕃茄味好香濃,微辣口感,好開胃好惹味!忌廉湯有粟米粒及洋蔥粒,濃稠度適中餐包溫度暖暖的,配上牛油😋好好味✨美國德州頂級西冷餐 $192大大份既扒餐,有黑椒汁同蒜蓉汁兩種俾我地選擇,鐵扒好夠熱,一淋上汁就滋滋作響🔥西冷牛扒肉味好濃🐮五成熟啱啱好,好易切開🤗大大塊!底下仲有薯格同翠玉瓜😋配上蒜蓉汁好香好好味🤤豬仔好鍾意哩度既西冷🥩✨招牌牛柳餐 $138牛柳兩大塊,好厚身,配上港式扭扭粗薯條同翠玉瓜,風味十足🤗五成熟啱啱好,肉質超嫩滑,充滿肉汁😋蒜蓉味好香好濃,份量好足好飽肚👍🏻豬女比較喜歡吃牛柳,大家有興趣去試吓😆✨雪糕紅荳冰 (跟餐+$18)一大球雲呢拿味雪糕,配上紅荳冰,夠曬吸引,奶味香濃,紅荳甜度適中✨朱古力(跟餐免費)整體嚟講質素有保證,鐵板夠曬熱,肉質唔錯🤗而且分量夠曬大,大家
✨餐湯及餐包
餐包溫度暖暖的,配上牛油😋好好味
美國德州頂級西冷餐
✨美國德州頂級西冷餐 $192
招牌牛柳餐
招牌牛柳餐
✨招牌牛柳餐 $138
✨雪糕紅荳冰 (跟餐+$18)
✨朱古力(跟餐免費)
整體嚟講質素有保證,鐵板夠曬熱,肉質唔錯🤗而且分量夠曬大,大家快啲去試吓啦🥰
🏠金鳳大餐廳 (新都城中心) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G19-20號舖