.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【深水埗初尝素食|🪅像真度一般但番薯条抵食】🐨黑松露蘑菇汉堡包 $138推荐度:⭐️⭐️⭐️汉堡包有惊喜完全唔似食紧素食~黑松露比较重,令到唔似平时素食咁单调!蘑菇就有预先腌过再煎香,食得咸咸地,而且好厚身,唔会煎到好干,仲好juice~ 配埋番薯条食好正,番薯条炸得岩岩好,而且外咸内甜,食落有口感,正!.🐨大阪烧 $128推荐度:⭐️⭐️大阪烧相对比较一般,味道比较淡身,而且做得唔似大阪烧,明显食到一丝丝菜,有椰菜丝、紫椰菜等~上面放左茄子,本身以为想多啲口感,但系茄子有出水情况,令到大阪烧唔脆变得好淋....🐨燕麦奶咖啡 $36推荐度:⭐️⭐️燕麦同奶香味都好强而且好顺滑,但系咖啡味就唔系好出,如果系钟意饮咖啡嘅朋友应该就会有啲失望!.🐨抹茶燕麦奶 $40推荐度:⭐️⭐️⭐️抹茶、燕麦、奶三个味道平衡得算好,但系整体冇咩惊喜,抹茶唔系好浓𠮶款,完全系健康嘅感觉~-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----素年 📍地址:深水埗福华街191-199号福隆大厦地下1号舖🐨推荐度:😋😋/5 💰人均价格:$150-200🪸环
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡
🛠️分类:#HTB深水埗 #HTB素食 #HTB咖啡
#深水埗美食 #深水埗 #抹茶 #素食 #咖啡 #汉堡 #美食推介