2011-04-29
$50購「廣東飯莊」$100 飲食券,海鮮火鍋品種豐盛可比水族館! 一早睇左食評知道難找, 所以都做足功夫睇地圖, 返而ok易找喎!(其實BOOK位時老板已經提醒第一次黎會難找d, 叫我油麻地MTR A1出口)um ... 間店真係好細, 得幾張枱! 當時更加得我地一枱, 不過都乾淨整齊, 環境ok!老板好熱情, 一開始就介紹有咩多人食咁~我地要左蕃茄湯+皮蛋莞茜湯 (我覺得食物用蕃茄湯就變左咩都酸酸地咁, 失去原味, 但呢個蕃茄湯淨飲真係好好味, 推介!!)虎皮海蜇 - 幾好味, 比平時既"鞋"d又爽d (本人最愛爽口野)手切肥牛 - 唔韌但唔夠牛味! (老板話仲有隻私伙肥牛, 牛味會重d但又會韌d)蟶子皇 - 好鮮甜, 好正 (勁推介)鮑魚 - $88隻, 可惜無黎味道, 試左之後, 我地推來推去, 無人想食 (OUT!!!)蠔 - 好新鮮, 好好味!芋頭丸 - 老板話自家制, 見咁特別出面無見過就試下, 果然一試難忘, 我會再食!鳥冬 - 普通野當晚埋單...忘記了幾錢, 用左3張COUPON!當日所見又唔係咁多海鮮 (海鮮火鍋品種豐盛可比水族館! ), 可能因為當晚只有2枱人
老板好熱情, 一開始就介紹有咩多人食咁~
蟶子皇 - 好鮮甜, 好正 (勁推介)
蠔 - 好新鮮, 好好味!
鳥冬 - 普通野
當晚埋單...忘記了幾錢, 用左3張COUPON!
當日所見又唔係咁多海鮮 (海鮮火鍋品種豐盛可比水族館! ), 可能因為當晚只有2枱人, 但應該會再黎!