今日黎到九龍香格里拉大酒店的Cafe Kool,晚餐自助餐得一輪,可以由6點食到9點半,當晚去都幾爆滿,店員安排我地坐窗邊位置,可要求要口罩套,店員服務都不錯👍🏻收碟快,而且多員工.海鮮區有即開生蠔、開邊龍蝦、麵包蟹、蜆、蟹腳、青口等、蝦等等,生蠔偏鹹,每次只可攞兩隻,龍蝦非常推介,多膏新鮮同埋夠爽彈🤤麵包蟹淡而無味,膏多但不太鮮甜🙁蟹腳都不錯,唔會過鹹,亦冇雪藏味餐廳設有印度菜區域,有兩三款咖哩同脆餅,仲可以即叫即點一份類似pancake既食物,可以加芝士、蔬菜同雞肉,味道還好,薄薄地,唔會好膩,但可以留位食其他野🙈鴨肝配牛扒數量非常足夠,牛扒出色過鴨肝😋食落牛味重又軟腍,相反鴨肝油脂感唔太重,有點平平無奇北京填鴨其一一樣本來好期待,但最後失望既食物,由米芝連一星中菜廳提供北京填鴨,鴨唔夠熱同唔夠香口,餅皮亦偏厚,攞左一次就算😖.甜品區呢到甜品種類真係好多,淨係食甜品都飽🥰當中芝士餅、朱古力慕絲我都比較鍾意,不過即整梳乎厘數量得好少,整完一次唔知幾時先會再整,呢方便可以有待改善
海鮮區

鴨肝配牛扒