餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2018-06-16 147 浏览
朋友仔喜愛吃素食, 於是我就上網找尋傾計好地方及提供美味的素食的餐廳,它就是雅 悠蔬食,約晚上八時到達雅 悠蔬食。裝修主要是純白色及紫色設計,好浪漫呀!餐廳內環境不錯,椅子好靚呀。我們點兩個Dinner Sets 先來一碗中式餐湯:太子參黃耳馬蹄花菇燉湯,用料非常足料及豐富,有杞子,冬菇,黃耳,太子參,馬蹄桃膠及竹笙。煲得好入味,能夠將所有材料的精華滲入湯中,清甜滋潤。另一碗是西式餐湯:黑松露椰菜花忌廉濃湯,香濃黑松露味,打蓉的椰菜花,好有質感,好味道呀前菜有日本南瓜莓乾雪泥 :味道好特別,又甜又有少少酸,凍凍地,味道不錯呀。泰式鮮果沙律: 酸酸地,好開胃呀。藜麥胡麻醬荷蘭番茄:黎麥健康又美味呀。蘆荀素香鬆苜蓿芽手卷及香芒牛油果苜蓿芽手卷: 苜蓿芽清爽又有咬口 ,味道不錯。青咖喱野菜猴頭菇配印度薄餅及珍珠糙米飯:材料好豐富有3色蕉,筍,芋頭,西蘭花,椰菜花,𤠣頭菇(好入味又有口感)青咖喱好creamy, 配飯又得,配印度薄餅又得,滿足了兩種味覺。栗子紫薯鮮豆包牛油果焗千層闊麵:用料豐富:有牛油果,蕃茄,豆腐,薯仔,粟子及紫薯,千層闊麵有口感,香濃芝士味,yummy 甜品有榛子咖喱乳酪蛋
裝修主要是純白色及紫色設計,好浪漫呀!

餐廳內環境不錯,椅子好靚呀。

我們點兩個Dinner Sets

泰式鮮果沙律: 酸酸地,好開胃呀。

藜麥胡麻醬荷蘭番茄:黎麥健康又美味呀。

甜品有榛子咖喱乳酪蛋糕:香濃咖喱味,適合咖喱控朋友呀。

芒果脆脆芭菲:第1層是忌廉玫瑰花,好精緻,又甜絲絲。 第2層第2芒果雪芭包了焦糖,第3層是芒果肉 ,忌廉,威化餅,最後一 層是奇異籽。 每一層都有不同的美味呀。

檸檬蜂蜜薑茶:暖胃又驅寒
韓風蘆薈柚子蜜: 潤喉又好渴