2022-12-20
我個人用左open rice 咁耐,從來都覺得食評係好個人意見。但估唔到呢間餐廳令我不得不寫出來抒發一下。 用OpenRice 訂座話有晚餐,二人套餐88折,所以我訂座。順便想話有miles 25 分。點知埋單同我講有用折扣優惠就無miles 分。咁我唔明仲乜要訂位呢?搬龍門囉。咁好心唔好放上open rice 俾人訂座又話有優惠offer 啦。所以是日晚餐有優惠就當我無出席過,無左25 miles 分。 要我同意。。所以record 我係自己要求取消訂座的。咁都得。。睇menu 落order, 我同朋友都見到有酥皮offer, 想話食set 加錢加酥皮落去個是日餐湯。點知侍應話唔得,唔offer 有得加。一定要散叫先可以做酥皮,我唔明二人餐加錢40元可以轉龍蝦湯,但問想加錢加酥皮就無得加,好stubborn。一點彈性都無。好有性格。講番食物。此行點餐,一個二人餐,二個套餐,再加2個前菜。某幾個菜做得幾好的。麵包,好好食,夠熱。二人餐內的餐湯,龍蝦湯 好濃,都不錯,但有點咸。龍蝦,海膽意大利粉 好食,味道適中,意粉比較硬身,幾好。甜品士多啤梨蛋糕窩夫窩夫好食,夠脆,配雪糕一流。但其實好
講番食物。
此行點餐,一個二人餐,二個套餐,再加2個前菜。
某幾個菜做得幾好的。
麵包,好好食,夠熱。
二人餐內的
餐湯,龍蝦湯 好濃,都不錯,但有點咸。
龍蝦,海膽意大利粉 好食,味道適中,意粉比較硬身,幾好。
甜品士多啤梨蛋糕窩夫窩夫好食,夠脆,配雪糕一流。但其實好普通😅
套餐內的
餐湯,南瓜湯好味,飲落似加左黃薑,有辣辣地的。好特別。
北海道帶子意大利飯夠硬身。味道剛好。
牛肩肉配薯蓉肉夠軟身,配薯蓉好好。
個薯蓉都好好食。唔咸同夠滑。
散叫左個羽衣甘藍沙律同田螺,仲有套餐入面既肉眼扒都麻麻地。
整體過得去。但用咁既價錢,應該俾返相應既彈性客人。