餐厅: Sake Bar CHU CHU
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-26 129 浏览
铜锣湾有个饮清酒好chill之地,见到门口张得意猫猫相就知道尼间一定系chill爆既地方🤣~仲要系好多清酒收藏地,可以饮到好多特别款😍🥂翔空 Lagoon Alcoholic Strawberry草莓香扑鼻而来,仲有草莓果粒,饮落去甜美又轻盈,微微气泡🫧好fresh~🌸荣螺清蒸之后荣螺肉质细嫩弹牙,只简单加入清酒,香菜麻油等简单调料,令荣螺保留原汁原味~🌸蕃茄甘味沙律加入特制秘酱,有种熟悉又估唔到既味道,就知道酸甜好开口。就钟意尼d简单又有惊喜既菜式~🌸佐酒小菜系可爱既猫仔饼中夹杂海鲜沙律馅,底部仲有健康紫薯蓉,可以加柠檬或者芥末点住食,我就咁搭配紫薯蓉都已经好够味~🌸白松露芝士三文鱼薄饼铐脆均匀既薄薄小块芝士薄饼皮,分类虽小,但内里三文鱼系我想唔到既厚实啊~入口更系香脆🌸鸡白汤浓缩既鸡汤更有营养,而白汤内更有昆布同肉丸,今餐仲系唔滋补元气满满~🌸酒盗风炒小松菜单食尼会觉得偏咸,但系你搭配清酒口感系岩岩好~🥂水府自慢 10号pink 纯米大吟醸 原酒采用粉红色的米糯作为主要原料,闻落去有清香甜美的米香味,若隐若现既淡淡玫瑰花香,入口柔滑绵密,系系口中弥留醇厚既甜味,精准把控既酒精度唔会

🌸荣螺

🌸蕃茄甘味沙律

🌸佐酒小菜

🌸白松露芝士三文鱼薄饼

🌸鸡白汤

🌸酒盗风炒小松菜
单食尼会觉得偏咸,但系你搭配清酒口感系岩岩好~

🥂水府自慢 10号pink 纯米大吟醸 原酒
采用粉红色的米糯作为主要原料,闻落去有清香甜美的米香味,若隐若现既淡淡玫瑰花香,入口柔滑绵密,系系口中弥留醇厚既甜味,精准把控既酒精度唔会太浓,微醺感觉更加安神舒缓~佢淡雅甜美口感太适合女仔~

🌸烧带子伴海胆汤
浓郁海胆用蛋卷来做饮筒,食法新颖令汤食落去冇咁腻口,而厚实带子混合海胆汤更系丰富味蕾。

🌸牛筋
先经过慢熬之后令牛筋变软嫩,加上咸香浓郁嘅酱汁,烧烤既焦边,下酒菜一流又胶原慢慢。

🌸紫苏叶鸡胸肉
有紫苏特别香气包裹鸡胸肉,每一啖都有紫苏香

🥂Daiyame 芋烧酎
特别嘅用左日本鹿儿岛出名紫芋(Daiyame)为原料酿制,阵阵紫芋香气系酒边散发出来~入口柔顺醇厚,仲有紫芋留香系口中~

🌸牛油㠀贼肝酱炒鱿鱼
牛油提香,而㠀贼肝酱令鱿鱼更为浓郁惹味,而搭配清酒食更系岩好。

🌸鸡胸软骨
软骨加夹鸡胸一脆一柔,最佳拍档

🌸忌廉芝士明太子厚油扬
系明太子同芝士封顶烤焦脆,令个豆卜多左一层香味~豆卜焦脆不干。

🥂锻高谭 紫苏烧酎
紫苏整食物就经常见,酒来讲就少有,咁特别肯定试下~闻落去有紫苏特有香味,而饮落去系草本味道~尾韵悠长回甘

🥂WAKAZE Ispahan (France)
灵感来自阿拉伯传统糕点Ispahan,系结合法式传统与现代精酿技艺的特色啤酒,饮落去有玫瑰,荔枝既芳香,蜂蜜甜度仲平衡左啤酒酒精度,异域风情满满。

🌸鸡髀肉
最钟意食鸡髀,烤过既鸡髀脆皮又嫩口

🍰芝士无花果蛋糕~
芝士蛋糕口感细致绵密,加左无花果既清甜,减低左芝士既甜腻。

🍧白桃雪葩
酸酸甜甜真系好吸引我,而佢真系一整个雪冻既白桃果肉内盛白桃雪葩,诚意满满啊~

• 荣螺
  • 佐酒小菜