今日去咗ifc,諗緊食乜嘢之際,見到四口做緊鰻魚節,呢間餐廳質素一向都有保證,食佢哋嘅時令菜式一定唔會失望, 原來晚市仲有套餐, 性價比好高👍 百幾蚊就有一份套餐🫶🏻 我哋叫咗兩個晚市套餐,除咗主食、小食之餘仲可以追加特色嘅甜品或者飲品🫶🏻🌟高湯炆炒純米粉 (套餐主食)呢個米粉非常高質, 係幼身米粉,好多配菜包括 蜆、蝦肉、花生紫菜同蔬菜,當然要配埋個特色靈魂辣醬,成件事好夾好好食🤤🌟酸菜魚配白飯 (套餐主食)雖然係福建菜,酸菜魚都做得唔錯😎 唔會好似出面嗰啲咁油,個湯好好味,有青花椒味👍👍 配咗萵筍絲同薯粉, 魚嘅份量都唔少,一啖魚肉,一啖湯飯,非常滿足!🌟白切黑山羊肉 (套餐小食)羊肉都算嫩滑,配埋靈魂醬汁好惹味! 🌟鹹香酥炸黃花魚 (套餐小食)鹹香形容得好好,魚肉都有汁,唔乾,夠晒酥脆,嚟到<四口>必點💕🌟黑蒜粒竹笙燉雞湯 (套餐燉湯)呢個湯其實都好難有其他地方可以超越到😬 黑蒜嘅甜味出曬嚟, 飲完你一定會返轉頭😆🌟蟲草花淮山燉雞湯 (套餐燉湯)呢個湯都非常唔錯,鮮甜,蟲草花都好好味!🌟香煎鰻魚話曬鰻魚節叫左個香煎鰻魚, 鰻魚當造煎得好香裏面好多汁,夠曬肥美,仲有煎香既淮山,非常

🌟高湯炆炒純米粉 (套餐主食)

🌟酸菜魚配白飯 (套餐主食)

🌟白切黑山羊肉 (套餐小食)
羊肉都算嫩滑,配埋靈魂醬汁好惹味!

🌟鹹香酥炸黃花魚 (套餐小食)

🌟黑蒜粒竹笙燉雞湯 (套餐燉湯)

🌟蟲草花淮山燉雞湯 (套餐燉湯)
呢個湯都非常唔錯,鮮甜,蟲草花都好好味!

🌟香煎鰻魚
話曬鰻魚節叫左個香煎鰻魚, 鰻魚當造煎得好香裏面好多汁,夠曬肥美,仲有煎香既淮山,非常好食!

我哋去食嘅當日係星期日,晚市一直有人排緊隊,好受歡迎👍趁而家有特色鰻魚菜式,大家把握機會食肥美新鮮嘅鰻魚啦, 一定唔會失望!
2025-08-24