1K
不意外又係厚褔街,尖沙咀「最不用腦」都好以食到好西嘅美食集中地。鮨一藏身於商廈之中,✨係同區兼具性價比同時又可以感受日式居酒屋氛圍嘅小店之一,而另一重點當然就係厚褔街夠就腳!每次嚟到都場面熱鬧,吧枱同普通位置都坐滿人,餐廳生意好自己旺場,亦因此由以往兩層擴展到三層!簡單一餐飯,開胃菜係 招牌 #日本蘋果沙律,每次食到爽脆蘋果絲🍎都覺得即時有好心情。low carb就以刺身為主,特上錦繡刺身有大拖羅、加拿大海膽、金目鯛、帆立貝、鰹魚、牡丹蝦、油甘魚等八款刺身。餐廳手卷同樣出名,另一推介係 #鮮帶子海膽手卷,海膽足料到核爆。佐酒串燒整體都keep到水準,調味同火候都控制得宜。另外如果大家係一人前,大力推介大家要點佢嘅 #痛風丼 同 #招牌千層海膽飯,兩個飯都保證你眼求有驚喜,不得了🤤!‑ ‒ – • 特上錦繡刺身 ⁵ ² ⁸ • 日本蘋果沙律 ⁹ ⁸ • 鮮帶子海膽手卷⁹ ⁸ • 吞拿魚牛油果手卷⁵ ⁸ • 煙肉帶子卷⁵ ² • 豚肉露筍卷⁴ ² • 鹽燒牛舌 ⁴ ²‑ ‒ –

‑ ‒ –

• 特上錦繡刺身 ⁵ ² ⁸