朋友話想揾個有氣氛嘅餐廳食飯,就帶左佢去之前食過,氣氛得、野食又得、服務都得嘅餐廳,佢就係"AOAO"⭐HUTTONLADEITE一個造型靚,酒味夠濃嘅Cocktail造型方面用左日式清酒木盒,入面放左d冰,冰震住杯酒,令杯酒飲到尾,都仲夠凍,一入口飲飲得出Whisky嘅味道,之後慢慢會出埋抹茶嘅甜味👍⭐BLOOMING BEAUTY一入口就飲到好香嘅乳酸味,好易入口,啱曬d唔太飲酒嘅人⭐️HAMACHI一落枱就覺得好靚,有好多配料做裝飾,油甘魚好新鮮,同埋d配料一齊食都好夾,不過唔食得辣嘅要小心,唔好連埋辣椒一齊食,我就誤食了,好辣,不過朋友食得辣就覺得係新配搭⭐️PICKLED TOMATO SALADli個蕃茄沙律好特別,蕃茄係醃製過,之後再切角,食落口唔係淋嘅感覺,好爽口,有口感😍蕃茄就咁食已經好味,點埋個忌廉芝士食又係另一番感覺🤤⭐CARAMELIZED PUMPKIN焦糖南瓜配碟有杏仁粒粒大大舊嘅南瓜用焦糖包圍住,咬落外脆內軟,好食,伴碟嘅杏仁粒粒表面甜甜地,好香脆😋⭐TONKATSU炸伊比利亞豬扒香脆,食落唔會好肥,帶少少脂肪,食落好淋,好食😋個醬一入口甜甜地,之後就有少少微

⭐HUTTONLADEITE
一個造型靚,酒味夠濃嘅Cocktail

⭐BLOOMING BEAUTY
一入口就飲到好香嘅乳酸味,好易入口,啱曬d唔太飲酒嘅人

⭐️HAMACHI

⭐️PICKLED TOMATO SALAD

⭐CARAMELIZED PUMPKIN
焦糖南瓜配碟有杏仁粒粒

⭐TONKATSU
炸伊比利亞豬扒香脆,食落唔會好肥,帶少少脂肪,食落好淋,好食😋個醬一入口甜甜地,之後就有少少微辣嘅感覺

⭐HAIRY CRAB BUTTER UDON
一落枱,望落個樣已經覺得好好食,烏冬比醬汁滿地包圍,個頂有隻好靚嘅蛋黃,上面再曬左d黑芝麻同蔥花,食落口烏冬彈牙,汁醬好鮮味,仲食到一絲絲嘅蟹肉添,好好食呀😋

⭐️Green Tea Cheesecake
綠茶口味嘅芝士蛋糕,食落好creamy,但係又唔會好膩,仲有綠茶香添

⭐️Red Bean Mochi
薄薄嘅糯米糍皮,包住紅豆餡料, 糯米糍咬落柔軟,紅豆餡料甜度適中,完美配搭😍

2025-02-12