2019-06-29
正記同盟七週年紀念 個幾兩個月前一早訂好曬位 有優惠碼 特別平 七折 所以喺6月26號星期四平日嘅一個晚上 盟友再次重聚 平平哋食住一餐粗嘅先 講番啲食物首先梗係你一杯沙律仔開下個位仔先 杯沙律仔都唔錯 立立雜雜乜鬼都有 好似啲菜頭菜尾隊埋一齊咁 好在有個酸醋汁都幾開胃 食完都唔知食嗰啲乜 見佢擺得咁靚攞嚟睇下影下相呃下like 唔使再介紹想講下全晚都鬼死咁多人排隊嘅法國生開生蠔 廚師非常好手勢開得好靚 但隻生蠔雖然好新鮮 不過非常之鹹 好似直接飲咗幾啖海水咁樣 唔係廚師用海水洗佢所以 見咗咁鹹 而係佢本身天然食物係咁鹹 所以攞咗一次都冇再攞第二次 再強調佢真係好新鮮好靚㗎 不過佢真係好鹹 到主角出場 波士頓大龍蝦 全晚無限量大量供應 雖然只有白烚一種煮法 不過龍蝦本身都非常鮮美 又夠新鮮 你睇下張相 我 專登 攞咗一隻公一隻乸 較淺色高嘅嗰隻係公 較橙色王嗰隻係乸 佢哋兩公婆非常之恩愛 啲手腳黐埋一齊 所以我唯有食曬佢哋兩公婆 兩種糕都非常之鮮甜美 尤其是隻公 直頭有上海大閘蟹嗰啲感覺 肉質非常之彈牙 啲糕非常支持鹹蛋黃 好食到不得了 忍唔住口食咗四隻 一定要講下呢碗喇沙 去食自助餐
開胃小沙律杯
焗原條三文魚
自製mocha咖啡
印度小食
殺人榴槤 慕絲 s
喺傷心絕望之際 竟然畀我見到會咁嘅嘢 小杯嘅榴槤慕絲 啲榴槤都ok香嘅 不過實在太少 連隊六七杯都冇乜特別 團隊裏面阿姐係最怕榴槤嗰個 當然要食完之後搵個口何下佢啦
裝飾用嘅支豆
埋單每人成為約莫五百蚊
作為正記同盟七週年嘅聚餐 渣渣地食住先啦 萬裡長城長又長 但願能有所有人都身體健康 飛黃騰達 錦繡前程日月河山 江湖再聚 有緣再見 但願人長久 拖住隻狗四圍走 行船爭解纜月餅 我賣先 恭喜發財 恭喜恭喜
手打香煎梳乎厘
紅菜頭醃製三文魚生