2025-08-07
今日晏晝去左灣仔剪頭髮,順便食埋晏晝飯先去搵朋友。同老公行去灣仔附近日,月,星街呢邊文青區搵野食。見到呢間拎左8次米之蓮既越南餐廳入去食先。我地叫左特級生牛肉湯河(美國安格斯牛小排🩷🩷🩷🩷🩷)牛味濃,而且好淋啲肉質,啲牛煮得岩岩好,同埋啲河粉好滑食落,份量十足,個湯飲落好鮮甜。唔洗加配菜都好夠味。仲有香茅雞扒撈檬粉🩷🩷🩷🩷🩷佢啲配菜都好多,同埋佢個粉好特別,好似幼身既米線但超滑食落,加埋啲撈檬汁超掛汁,同埋個雞好入味又嫩口。叫左蒜蓉牛油雞翼同燒豬頸肉🩷🩷🩷🩷🩷個牛油味食落好咸香同埋又重蒜蓉味,隻雞翼好夠味。同埋個豬頸肉炭燒味都好香,加埋甜甜地既豉油,即刻昇華左。食落嫩滑有少少肉汁,好正。再叫埋兩支汽水滿足咁完結呢餐。估唔到呢間餐廳都咁有驚喜。五個心心為最高分Brass Spoon (灣仔)灣仔月街1號地下B號舖
仲有香茅雞扒撈檬粉🩷🩷🩷🩷🩷
叫左蒜蓉牛油雞翼同燒豬頸肉🩷🩷🩷🩷🩷
五個心心為最高分
Brass Spoon (灣仔)
灣仔月街1號地下B號舖