2020-07-19
1. 大壹燒鵝-例牌下庄($148)即嗌同餐廳名同名既招牌菜!燒得都幾靚,食落燒鵝皮幾脆,呢隻鵝都幾肥美,所以中間脂肪層都有一定厚度,我自己就主攻瘦少少既部分,同行朋友中意食肥d,所以佢主攻肥d既部分,岩岩好2. 椒鹽鮮魷($98)呢個高質!首先鮮魷都幾大條,炸粉比例合理,食既時候有粉有肉,口感唔錯。仲記得以前食過一d一咬就魷魚同炸粉完美分離既🌚 呢間唔會,而且味道唔會過份重口味,我自己幾中意呢個,而事實上我去親大牌檔都一定會叫呢個餸,哈哈哈3. 蒜蓉開邊蒸蝦($138)冇諗過咁大碟,一上到黎我呆左😨 個蒜蓉好開胃,每隻開邊蝦上面都有好多蒜蓉,已底下就有好多粉絲,將d粉絲mix埋豉油蒜蓉,雖然都幾油,但真係惹味4. 白飯($12)白飯我只係食左兩啖,因為我想食粉絲多d🤣🤣 白飯正常水準,綿得黎有咬口,朋友負責清哂
2. 椒鹽鮮魷($98)
3. 蒜蓉開邊蒸蝦($138)
4. 白飯($12)