招聘中
月薪 (面议)

十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2017-12-13 131 浏览
之前有两次朋友约过我嚟呢度打边炉,但系次次都约唔成,今次同老公去开完会就黎呢度食个消夜边炉啦!不论门面定系内部装修都好有怀旧嘅味道,对于我呢啲咁钟意旧物嘅人就真系好啱心水!超有80年代感觉,连播啲歌都系八九十年代好Hit嘅广东歌!超有feel !虽然去到嘅时候已经10点多,但系依然座无虚席,就知道呢度嘅受欢迎程度系有几劲啦!夜麻麻,唔想食到咁饱,谂住嗌个二人餐应该唔会话好饱姐,点知都真系好足料,食到捧住个肚返屋企!睇个调味料盘就知好嘢,佢啲炸蒜有埋炸干葱㗎!仲有麻酱,好正!我想讲呢个汤底真系不得了!我同大少两个净系食晒呢个汤底啲嘢都已经好有睇头,讲下入边有啲咩先。有半只鸡,两块大花胶,好多鱼肚,仲有啲菜!个汤底本身已经好鲜甜,加埋只鸡真系好滑好滑,系直头想再encore只鸡𠮶只!你睇吓只鸡滑到呢!!!三宝滑有虾,牛同鱼!啱晒唔同人嘅口味!佢个虾滑弹牙爽口,鲮鱼滑又够香,个牛滑先至正,有少少辣,但系中弹牙过平时出去买𠮶啲牛筋丸!个酱爆贡丸真系冇得弹!有咩理由食丸会好似食到小笼包咁先得格!超好味!个肠仔就好似啲台湾肠咁,但系洗洗条好过瘾!终于到要讲呢一只蟹粉饺啦我都算得上系边炉精!但真系好

调味料

火瞳鱼肚花胶鸡汤

我想讲呢个汤底真系不得了!

你睇吓只鸡滑到呢!!!

十下三宝滑

三宝滑有虾,牛同鱼!啱晒唔同人嘅口味!

三星葱酱爆贡丸/蒜味香肠

个肠仔就好似啲台湾肠咁,但系洗洗条好过瘾!
蟹肉蟹粉饺

终于到要讲呢一只蟹粉饺啦

我都算得上系边炉精!但真系好少食到啲饺系咁好味,欲罢不能啊!入面系满满嘅蟹肉同埋蟹粉,完全唔会话觉得好小馅好孤寒!我下次再嚟食嘅时候一定要叫多啲呢一个饺啊!

脆炸鱼骨

平时去打边炉,都好钟意叫一啲有炸鱼骨嘅汤底,因为有时候啲嘢食味道都可以食下鱼先!呢度最正嘅就系佢真系有炸鱼骨,仲要系炸到好通透,连骨都可以食埋𠮶只!

蔬菜拼盘

呢个蔬菜拼盘,每一种蔬菜都新鲜到不得了,全部都好鲜好爽甜!啱晒我呢啲咁钟意食蔬菜嘅人!

最后佢仲有一个粉比你碌,烟烟靭靭,将打完边路嘅汤底吸收晒好好味呀

我好少去一间餐厅食饭所有野都可以令我更满意!不论装修、地点、食物质素,还是服务态度,我都谂唔到唔比满分嘅理由呀⋯⋯

2017-12-08
$400 (宵夜)
调味料
火瞳鱼肚花胶鸡汤