2022-01-24 85 浏览
😛話說前排去東涌outlet血拼🛍,梗係要補充定能量啦。當煩緊食咩嘅時候,竟然比我見到呢間喺銅鑼灣(分店見過)已經想食嘅「Banchan and Cook」🍳,見過唔少人介紹佢哋嘅蛋包飯同炸雞都已經流晒口水🤤,今次終於輪到我自己可以試吓果然冇令我失望😁1️⃣烤牛肉蛋包飯🍳估唔到喺韓國餐廳都食到咁有水準嘅蛋包飯,個蛋滑一滑之餘仲有店員親自幫你切開佢,配埋牛肉同滑蛋飯一齊食,味道一流🤤,推薦👍2️⃣韓式柑橘炸雞🍊(有骨半份)平時一般其他口味嘅炸雞就見得多,柑橘炸雞真係第一次食,柑橘🍊醬汁味道甜甜酸酸咁樣好開胃,咬落去啲雞肉好嫩滑有肉汁。雖然只係叫咗半份但係份量十足。3️⃣慢煮羊膝配薯𠍇經過慢煮嘅羊肉,肉質好淋,冇羊臊味,時間同火候烹調得唔錯。4️⃣🍓韓式雜莓牛角包窩夫🧇雖然頭先食咗咁多主食已經好飽,但係甜品係存在喺第二個胃🤩。點可以唔叫埋個甜品呢。呢個牛角包窩夫🥐口感係偏向脆身,除咗有雜莓同Cream做配料之外,仲有肉桂糖霜,雙重口味。5️⃣青檸梳圢雖然只係簡單嘅青檸梳打,但係應該上面落咗少少碟豆花上去,做咗個漸變嘅效果🥰甜度仲要啱啱好唔使叫少甜已經少甜咗👍6️⃣濟州綠茶鮮奶用上韓國濟州綠茶調配,飲入口茶味唔算好

1️⃣烤牛肉蛋包飯🍳

2️⃣韓式柑橘炸雞🍊(有骨半份)

3️⃣慢煮羊膝配薯𠍇
經過慢煮嘅羊肉,肉質好淋,冇羊臊味,時間同火候烹調得唔錯。

4️⃣🍓韓式雜莓牛角包窩夫🧇

5️⃣青檸梳圢

6️⃣濟州綠茶鮮奶
用上韓國濟州綠茶調配,飲入口茶味唔算好濃,但係奶味好出