2023-09-24
之前行outlet嘅時候其實已經喺呢間餐廳食過一次,今日同媽咪行街又唔知食咩好,見到佢新出左個套餐勁抵食,又再encore 😙😙餐廳新餐牌有一個嚐吃套餐( $560 )已經包括左有兩個主菜,一個share course,一個甜品,同埋兩杯嘢飲💯💯🫶🏻🫶🏻其實兩個人係食唔晒嘅,建議三個人都可以照嗌🥰主菜有四款,我哋揀咗其中五花肉玫瑰燉飯同巴馬火腿卡邦尼年糕🍛🍛韓式玫瑰醬其實即係牛奶+茄汁+韓式辣醬🥛🥫🌶️成個燉飯都勁濃郁,又唔會太辣,而且加咗少少青醬,增添香氣,五花肉厚切🍖🍖大大件炙燒過,調味鹹鹹甜甜咁,好味又滿足😙巴馬火腿卡邦尼年糕,同想像中唔同,呢度年糕用咗長條型幼身嘅,食落就好似食緊粗意粉咁樣🍝年糕又勁掛汁,比平時唔一樣嘅係用咗Parma Ham代替煙肉🥓幾特別💋Share course 揀左烤牛肉配雜菜包🥘🥩相處方式幾特別,係用一個小窩有蠟燭熱住上菜,keep住牛肉熱辣辣,分量多到爆,調味亦都好好食🔥🔥啲汁又多用嚟撈飯都好正,當然如果唔想咁油膩嘅話就用生菜包住嚟食啦🥬🥒感覺去咗韓國燒肉咁,雜菜拼盤有幾樣菜,包括左生菜,紫蘇葉,青辣椒,蒜片,大醬同埋泡菜🥗🥗食到呢度已經勁飽,差啲唔記
食到呢度已經勁飽,差啲唔記得咗仲有個甜品🤣🤣我哋揀咗士多啤梨芝士蛋糕牛角包高夫,係好重量級嘅一個甜品,整整一片芝士蛋糕放喺牛角包窩夫上面🍰🍰仲鋪滿左一層口口嘅忌廉🎂🎂再加上士多啤梨,雖然好飽,但都食晒,因為熱辣辣即焗好正啊🧇
兩杯飲品係可以揀特色嘢㗎,我哋分別嗌咗焦糖脆脆鮮奶咖啡☕️同焦糖蘋果紅豆沙冰,特別推介焦糖蘋果紅豆沙冰🍎🧋口感勁豐富,又可以解膩,我哋睇返散嗌嘅價錢都貴幾多,呢個套餐真係好抵食啊🎉🎉