2018-01-14 221 浏览
半年前食過一次後就經常心郁郁過黎食。。。但早幾日過黎見間鋪仲有大把空位咪是但靠邊坐低。。。店員湊巧落緊外賣。。落完跟手問我食咩。。。岩岩講左雲耳兩字。。。店員走左入水吧。。。都算啦。。。咪等佢出黎再落。。。點知佢再次完全忘記左我。。。唯有揮手試意要落order..好快落完。。。同樣米線好快到。。。離遠一望唔係我既。。。因為見到上面鋪滿豬耳。。。本人從不吃豬耳的。。。點知店員直往呢邊方向前黎。。。跟手就放低碗野。。。我即刻叫住佢。。。碗野唔係我架喎。。。店員完全好似聽唔明。。。就一味話我。。。我再3強調唔係我。。。佢先叫番落單果位出黎。。。點知態度差到極端。。。咬牙切齒一口話係我落。。。火都黎埋。。我從唔食豬耳又點會叫。。。。聽完佢先問我叫左咩。。。我repeat完仲衰。。。居然話冇理由爭咁遠。。。爭遠唔遠我唔知。。。我淨係知even茶記式今時今日咁既態度幾好食都冇用。。。揾鬼幫襯咩。。。落完單你可以repeat一次。。。。自己冇repeate之後搞錯仲要道歉都冇都算啦。。。仲聲大大話係我錯。。。。真係永世唔會再翻兜。。。。