.女人有啲咩係無法抗拒⁉️ 之唔係我地既第二個胃lol🤣 由即日起至12月31號,由港島香格里拉大酒店區域糕餅總廚👨‍🍳Alain Guillet主理既Island Gourmet Pop-Up Store開左啦💕·蛋糕每件都整得非常精緻,攞嚟呃like一流🤗 依家除左可以著得靚靚嚟同閏蜜high tea之外,仲可以外賣返屋企俾你慢慢嘆添,開心死我啦🧡 各位姐妹們一定要去呀!·蛋糕花多繚亂,一向選擇困難既我揀左好耐,最後揀左Frou Frou及folly😍🤩·☆ 香濃巧克力蛋糕 Frou Frou蛋糕上以金箔點綴突顯貴氣🌟 外層🍫黑朱古力慕絲內含榛果,內層夾著層次豐富既法式脆餅及果仁脆糖🍬 黑朱古力濃郁香醇,中間滲出微微榛果香氣,並加上雙層鬆脆美味口感,令整件蛋糕格外出色,個人十分喜歡💕·☆ 開心果芒果凍餅 Folly完全被其鮮豔既橙色吸引住🤩 香甜既芒果配上香濃幼滑既雲尼拿奶凍,內層為芳香細膩既開心果脆餅,三者居然份外夾配,令人食完有一種奇妙既感覺☺·☆ Jamaican Coffee咖啡味道濃郁,香氣四溢。咖啡中帶點酒香,在攪拌時味道尤為突出☕

☆ 香濃巧克力蛋糕 Frou Frou

☆ 開心果芒果凍餅 Folly