2024-04-15 531 浏览
见人介绍The Optimist 呢排逢星期三有Oyster Extravaganza 90分钟生蚝放题套餐一早两个礼拜系网上book定台同朋友食生日饭 就算平日夜晚餐厅都几full坐低落单后即刻送上面包同生蚝今餐既重点 生蚝 Fine de Claire每碟食完都有人自动帮你refill啲生蚝好细粒 都明既 始终系放题但系开蚝技术有待改善 不停食到蚝壳碎 碟碟都有好几只有呢个问题而且啲蚝肉都偏腥Sourdough配上蒜蓉味既cream几好 淡淡既蒜蓉香味唔会喧宾夺主StartersStarters 有4碟for sharingPAN CON TOMATE WITH JAMON and OCTOPUS CROQUETASParma ham 肉片偏硬 好大阵油益味KING PRAWNS AL AJILLO虾肉好霉 感觉唔太新鲜TRUFFLE "HUEVOS ROTOS"呢碟焗薯片好油腻 碟底浸满油Main主菜自选每人一道菜 我地叫左牛脸颊同鲈鱼BEEF CHEEK牛脸颊几好食 好软熟CHARCOAL SEABASS鲈鱼肉质偏鞋 好似煮得过熟鹰嘴豆泥配上柠檬base既酱汁未必个个钟意 我朋

坐低落单后即刻送上面包同生蚝

Parma ham 肉片偏硬 好大阵油益味

KING PRAWNS AL AJILLO

虾肉好霉 感觉唔太新鲜
KING PRAWNS AL AJILLO
TRUFFLE "HUEVOS ROTOS"
呢碟焗薯片好油腻 碟底浸满油
TRUFFLE "HUEVOS ROTOS"
Main
CREMA CATALANA
第一次食呢个甜品 味道似好淡味既焦糖炖蛋
CREMA CATALANA
平时经过The Optimist 都唔少食客 以为实无死
Oyster Extravaganza 个套餐有咁多野食系好似好抵 点知食物质素令人失望
我宁愿同样价钱系其他餐厅食少几道 但质素高啲既菜式
侍应比较被动 除左上菜之外都比较难揾