2017-03-10
The market,最出名嘅當然係榴槤甜品!榴槤,榴槤,係榴槤!我哋一家人偏好榴槤,特別係為咗孝敬兩位老人家,特登一早訂咗位一齊嚟食酒店位於尖東嘅盡頭,近住紅磡,交通都幾唔方便,建議揸車或者搭的士過去餐廳環境舒適,沒有太高級嘅感覺,適合一家人聚會Buffet bar面積唔算大,但係食品少而精,包括有:壽司吧,沙律吧,海鮮,熱葷,港式奶茶,湯麵,水果同埋甜品好明顯餐廳主打甜品,甜品吧有各式各樣精緻嘅小點,選擇實在係好多!令人眼花撩亂!沙律吧啲菜都幾新鮮,仲有啲餐前小食,例如蝦多士、三文魚卷等壽司同埋刺身嘅選擇唔多,望落去一般,所以我冇食過海鮮有長腳蟹、青口、蝦、墨魚仔等等,唯一就係無蠔。質素中規中矩,冇乜特別熟食嘅選擇唔算多,因為係下午茶,主要都係一啲小食好似Pizza、牛肉包、點心、意粉等等。其中炸魚薯條我覺得超級好食!魚肉炸得外脆內軟,一啲都唔油膩!另外仲有片皮鴨卷,都幾好食甜品食咗三輪!貓山王榴槤雪糕,食落簡直就係一個雪左做冰嘅榴槤!鍾意食榴槤真係覺得好好食!可惜細食,食咗兩舊已經食唔落,仲要冇晒quota食M字雪糕,曬晒!甜品仲有好多款細細舊嘅糕點,款式多到未能夠全部試勻⋯⋯我
餐廳環境舒適,沒有太高級嘅感覺,適合一家人聚會
沙律吧啲菜都幾新鮮,仲有啲餐前小食,例如蝦多士、三文魚卷等
壽司同埋刺身嘅選擇唔多,望落去一般,所以我冇食過