系人都知我咀勺,唔好食嘅我真系会弹,而大家应该好少见过我赞,今次试咗翠林辣蟹舫,我无办法唔介绍俾大家,真系要试呀!!!【镇店之宝】避风塘炒辣蟹:这个不得了,夹开甜中带辣嘅蟹钳啖啖肉;我成功争取一个蟹盖,将D膏加埋特制炸蒜葱一齐食,好食到不能形容。咩叫惹味?就系觉得辣又死要继续食啰~黄金拆肉濑尿虾:男友唔喺都唔洗怕,成条濑尿虾肉哂出黎超肥厚,咬落Juicy好食到反一反眼,懒人必食! #全港首创特有的得奖菜式黄金流沙虾球:我一向麻麻地食熟虾,但这个我食咗3件(唔系抢架,真系有人唔食得虾),蛋黄咸香味劲浓又不失虾味,唔会炸到柴皮咁。#2016年得奖菜式。酥炸蚝饼:睇个样已经知唔系食到成口油果种,好脆,好蚝,点少少蚬芥黎食,心心眼…蜜烧牛仔粒:超重牛味、肉质松滑、蜜汁调到0岩0岩好,这款最后再叫多碟!蟹油银芽炒面:唔好睇佢个样咁普通,我就系差D俾佢外表呃咗无食,用自家制嘅蟹油酱黎炒面,面质弹牙,炒到好香口一D都唔油。总结:98分,味道的确唔同出面,而且店员和老板老板娘超Nice,宜家食嘢肯俾钱都唔一定有Service架阴公!另一大力欣赏之处系,就算你唔好海鲜或敏感人士都唔怕,因为佢其他小炒小菜
【镇店之宝】避风塘炒辣蟹
黄金拆肉濑尿虾
黄金流沙虾球
#2016年得奖菜式。
酥炸蚝饼
蜜烧牛仔粒
蟹油银芽炒面

总结:98分,味道的确唔同出面,而且店员和老板老板娘超Nice,宜家食嘢肯俾钱都唔一定有Service架阴公!另一大力欣赏之处系,就算你唔好海鲜或敏感人士都唔怕,因为佢其他小炒小菜都好好食,厨师用心喺每位唔同口味嘅客人身上,绝对无偏心,真系要试!
2017-06-03
【镇店之宝】避风塘炒辣蟹