2020-01-20
上星期六本身約左一班朋友去中環一間cafe傾計,但太多人等,就嚟試試呢間漢堡飽店!我一嚟就好貪心咁叫左一個好邪惡既漢堡。呢間舖頭會用自己店名推出唔同重量既漢堡。呢個Honbo 2.0 就用左4塊2安士牛肉、3層芝士、洋蔥🧅、腌菜加埋自家製醬汁。坦白講😂,個包厚過big mac,所以食左好奈。先講個包,本身係軟,煎過麵包變到好香,牛肉餅相對比較鬆散,我覺得佢煎到有dd. overcook 咁,雖然變到脆口,但好似變到碳咁😅。4層牛肉,真係好juicy,所以佢深色既肉汁流到個包出面。自己製醬汁食落少少甜,同牛肉都幾夾,但洋蔥同腌菜相對少,所以個飽比較油膩D!薯仔就麻麻地!嚟左一陣都好快變稔,個醬食落都唔錯,有少少酸酸甜甜咁,有D似sour cream。我會話個漢堡飽好邪惡,但味道一般,唔太大驚喜!薯條就麻麻!最後我覺得唔太抵。雖然個水準一般,但價錢都算係貴!
HONBO2.0