2021-08-06
水門雙拼雞飯 $64 🌝🌝🌝🌝🌗🎈泰式腩仔 $52 🌝🌝🌝🌝🌚🎈豬肉串燒 小食追加 $26 🌝🌝🌝🌚🌚🎈紅蝦醬芥蘭苗 小食追加 $24 🌝🌝🌝🌚🌚🎈泰式鴛鴦 跟餐送 🌝🌝🌝🌝🌗今次要介紹係綠色字頭嗰間水門雞🟢唔好搞錯ah⚠️⚠️⚠️👷🏻♂️頭盔仔同朋友揀咗雞雙拼一次試曬水門雞同炸雞👍🏻實冇死🐤🐤雖然係雙拼 但水門雞都比左雞髀同雞胸兩個部位😳雞肉拆曬骨啖啖肉🥰肉質都幾滑 炸雞係意料之外咁出色😆外層炸到脆卜卜但裡面仲keep到好juicy💦兩款雞蘸埋酸辣汁同豉油係正嘅💯油飯好食但如果再重啲雞油仲正🤤跟餐冬瓜湯好重胡椒味😳辣辣地好惹味❗️招牌炸腩仔半肥瘦3層肉😚外皮炸到好鬆脆✨油脂感爆出💥💥蘸埋泰式酸辣汁好夾有層次 辣辣地仲可以減左啲油膩感🔥串燒有雞同豬🤨我地就揀左豬🐽肉質就一般 🤭但沙嗲醬好濃花生味 讚!🥜杰杰地 惹味之選~紅蝦醬芥蘭苗就正常發揮☺️食芥蘭最忌有苦 好在佢係冇嘅🤣但如果多少少紅蝦醬會好味啲📈凍鴛鴦嗌嗰陣問店員有冇得少甜 佢地就話冇得揀甜度😣有啲擔心會唔會太甜 點知飲左啖好正😳甜度啱啱好😋好香嘅泰式茶底mix埋咖啡💯一飲上癮🤤🤤🤤
🎈泰式腩仔 $52 🌝🌝🌝🌝🌚
🎈豬肉串燒 小食追加 $26 🌝🌝🌝🌚🌚