餐厅: 大滾友火鍋 (美新大廈)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
前排同朋友無意間發現咗大埔一間火鍋店驚喜十足先講佢既店舖設計一入門口已經感覺到好grand門口右手邊有一「龍座」打卡位,超級特別一打開「聖旨」,就係會員既promotion擺設座位佈置都富麗堂皇連茶壺水杯牙纖筒都係設計獨特令人賞心悅目,好有穿透感花膠雞湯火鍋湯底已經睇得出好有誠意成塊花膠喺您面前剪開 半隻雞比晒您,夠足料花膠食得出係優質品質 煲一陣已經令本身已經好濃既雞湯鮮味大大提升我地飲咗成4碗湯先開始打邊爐雞夠滑,好嫩,而且啖啖肉,好好味牛肉拼盤 必叫‼️拼盤有齊 牛頸脊、安格斯牛小排、牛腱、牛舌花、牛黃喉、安格斯牛肉粒、頂級雪花肥牛等牛既唔同部位可以一次過試晒我最中意就係牛頸脊未落鍋已經感覺佢高質雪花分佈幾靚食落超級好味,入口即溶,唔使醬料加持入口已經食到滿滿既牛脂香味,回味無窮鵝肝手打墨汁墨丸見佢好特別,我抱住試下既心態叫咗原來係墨丸包住鵝肝味道好夾 不過食既時候都係分開咗鵝肝油香融入墨丸,食到唔同層次感伊比利亞橡果豬 一啲都好韌,肉薄薄一片 肉質好,豬味突出大滾友雜菜拼盤 呢個菜盤都幾驚喜有好多種類既新鮮菜選料不錯,芋頭萵筍呢啲比較唔大路既都有而且好好食,尤其芋頭,好新鮮好甜好
前排同朋友無意間發現咗大埔一間火鍋

驚喜十足
先講佢既店舖設計
一入門口已經感覺到好grand
門口右手邊有一「龍座」打卡位,超級特別
一打開「聖旨」,就係會員既promotion

擺設座位佈置都富麗堂皇
連茶壺水杯牙纖筒都係設計獨特
令人賞心悅目,好有穿透感

花膠雞湯
火鍋湯底已經睇得出好有誠意
成塊花膠喺您面前剪開
半隻雞比晒您,夠足料
花膠食得出係優質品質

煲一陣已經令本身已經好濃既雞湯鮮味大大提升
我地飲咗成4碗湯先開始打邊爐
雞夠滑,好嫩,而且啖啖肉,好好味

牛肉拼盤 必叫‼️
可以一次過試晒
我最中意就係牛頸脊
未落鍋已經感覺佢高質
雪花分佈幾靚
食落超級好味,入口即溶,唔使醬料加持
入口已經食到滿滿既牛脂香味,回味無窮

鵝肝手打墨汁墨丸
見佢好特別,我抱住試下既心態叫咗
原來係墨丸包住鵝肝
味道好夾 不過食既時候都係分開咗
鵝肝油香融入墨丸,食到唔同層次感

伊比利亞橡果豬
一啲都好韌,肉薄薄一片
肉質好,豬味突出

大滾友雜菜拼盤
呢個菜盤都幾驚喜
有好多種類既新鮮菜
選料不錯,芋頭萵筍呢啲比較唔大路既都有
而且好好食,尤其芋頭,好新鮮好甜好好味

火焰焦糖豆腐花 必叫
好爽好味😋

整體我覺得係好有回憶既一餐
餐廳派頭十足 服務非常周到
感覺置身係華麗宮殿食緊野咁
野食基本上都係水準之上,幾驚喜
不過都係一分錢一分貨
好適合生日,特別日子過去打卡
包您心情滿載而歸
庆祝纪念