2019-05-04
今日放工行過尖沙咀,見到有一間餐廳好多人排隊,我初頭以為啲人係避雨,原來真係排隊食呢間永年士多。行近啲睇下,以為係食茶餐廳野,原來係食車仔麵,哈哈,比佢個名呃左😂😂我入到去,排左一陣點餐,發現好多選擇。由於好攰,吾想諗野,就叫左一個大碗麵,佢入面好多餸,我吾駛選擇😂😂重叫左個紅豆冰飲👍🏻👍🏻跟住去排隊攞餐,好多人,但排左5分鍾左右就可以攞餐,出餐速度都算快👍🏻👍🏻坐底後,即刻睇下有咩食先,點解咁多人食呢😂我選左油麵,佢個麵無煮過火,吾會太淋,好好咬口👍🏻👍🏻有好多餸向入面,有菜,豬皮,豬紅,魚蛋,豬腸,雞翼,魷魚同埋紅腸,應該無記錯,好多好多餸😂😂啲豬皮好爽口,吸晒啲湯,好好味,蘿白又好甜。雞翼都有兩隻,入晒味,正呀👍🏻👍🏻重有雞翼尖嫁,真係估佢吾到。侽口魷魚都好味,無煮過火,一啲都吾硬。呢個份量,咁既質素,呢個價錢,我覺得超值。車仔麵入面黎講,今晚食呢間永年士多都算係高水準👍🏻👍🏻我明白點解咁多人食了,如果不家都想食下高質既車仔麵,可以去試下呢一間👍🏻👍🏻
重叫左個紅豆冰飲👍🏻👍🏻
坐底後,即刻睇下有咩食先,點解咁多人食呢😂
我選左油麵,佢個麵無煮過火,吾會太淋,好好咬口👍🏻👍🏻
重有雞翼尖嫁,真係估佢吾到。