2018-10-04 610 浏览
话说有朋友系荔枝角番工,佢话想试下呢间餐厅~噤撞正我地几个朋友都得闲,所以就即庆约左大家放工黎呢度食饭~~我地嗌左个4人餐~有汤有野饮,仲得拣2个头盘同3个main course~个餐都只系6百几蚊,真系抵食呀!个是日餐汤系薯仔忌廉汤,饮得出好浓厚既薯仔味,好饮~头盘我地拣左个 鸡翼并薯条同埋三文鱼凯撒沙律。招牌鸡翼配薯条鸡翼同薯条上台果时仲系热辣辣!鸡翼腌得好入味,而且外面脆,入面仲有肉汁流出黎架!正而薯条就炸得多脆内林..我食得一条就比d朋友争住食哂喇......三文鱼凯撒沙律沙律最紧要菜要够新鲜,呢度既沙律食落口系爽脆既,证明系用新鲜菜,加上合适分量既酱汁~good有系其他地方食过既凯撒沙律因为菜唔新鲜而落左好多酱,呢度完全唔需要噤做~主菜有得嗌3样野,所以我地又嗌饭,又嗌面又嗌pizza~~肉酱千层面呢个千层面好食!有浓浓既蕃茄味加上少少肉碎同埋d蔬菜,食完唔觉得漏。推介!北海道大带子松露意大利饭呢个饭一上台既时候,闻到好强劲既酒味。当放入口真系感觉酒既味道太重,仲有少少酸酸地。呢个饭唔可以话唔好食,只系太重酒味唔太岩我地胃口。手工pizza- 芝士四重奏,黑松露诱惑店员话pi
话说有朋友系荔枝角番工,佢话想试下呢间餐厅~

个餐都只系6百几蚊,真系抵食呀!

个是日餐汤系薯仔忌廉汤,饮得出好浓厚既薯仔味,好饮~

头盘我地拣左个 鸡翼并薯条同埋三文鱼凯撒沙律。

招牌鸡翼配薯条

三文鱼凯撒沙律

主菜有得嗌3样野,所以我地又嗌饭,又嗌面又嗌pizza~~

肉酱千层面

推介!

北海道大带子松露意大利饭

呢个饭一上台既时候,闻到好强劲既酒味。
当放入口真系感觉酒既味道太重,仲有少少酸酸地。
呢个饭唔可以话唔好食,只系太重酒味唔太岩我地胃口。

手工pizza- 芝士四重奏,黑松露诱惑

店员话pizza可以mix口味,所以我同几个朋友决定试下唔同味道....
- 芝士四重奏: 感觉上呢款岩我地口味多d..芝士香浓,再加上酸酸既蕃茄酱..
- 黑松露诱惑: 感觉上呢款既黑松露味唔系太突出,不过都算好食既

最后我地每人仲加左18蚊要甜品~

推介佢呢个strawberries cheesecake!!!
个cheesecake属于软身果种,上面有个士多啤梨雪糕..仲有d 蓝梅同士多啤梨,最加分系个cheesecake 上面仲有d脆脆,加埋个cheesecake 一齐食既口感好好。
个底系饼干底,佢唔会压得太实,所以整体黎讲,好good!!!
2018-10-02
用餐时段