2018-06-12
喜歡米走雞打邊爐,因為環境好正,尤其是有 live band ,真心吸客。皮蛋芫茜湯78之前試過芝士同雞煲,今次食翻基本既湯底。五香鮮牛肉98元今次唔食肥牛,改食五香鮮牛肉。剛上碟見佢肉色唔多均衡,但係食起上黎好鮮嫩,有牛肉又柔軟,值得推介。滑雞片58元啖啖大雞肉,非常抵食。蒙古羊肉片148元鍾意食肉嘅我哋,今日叫咗幾種唔同嘅肉,呢個羊肉值得推介。羊肉打完邊爐,肉質非常柔嫩,沒有強烈的羊腥味,吃起來有羊肉味之餘,非常舒服。芝士腸22元芝士腸打邊爐真係一流,熱辣辣咬落去,芝士慢慢滲出嚟的感覺,好perfect!貢丸(半)22元打邊爐,食丸類係指定動作,今日食太多肉非常飽肚,所以只叫咗最鍾意食嘅貢丸。呢度嘅貢丸好彈牙,一粒接一粒。翡翠苗(半)24元最後都係要食返個青菜balance 下, 翡翠苗唔會到到都食到,湯底本身已經有各種肉類嘅精華,拾一拾,味道一流。可能今晚嘅現場音樂實在太好聽,食咩都好開胃!
皮蛋芫茜湯78
之前試過芝士同雞煲,今次食翻基本既湯底。
五香鮮牛肉98元
今次唔食肥牛,改食五香鮮牛肉。
滑雞片58元
啖啖大雞肉,非常抵食。
蒙古羊肉片148元
芝士腸22元
貢丸(半)22元
翡翠苗(半)24元
可能今晚嘅現場音樂實在太好聽,食咩都好開胃!