今天有事做而要到灣仔一趟,係街到望到間餐廳好似不錯 隨意地就入了這間餐廳吃lunch。 雖是午餐時間不過去到就有位入,不用等位 十分好。 服務態度不錯,一坐到有人即刻走黎問你食咩幫你落單。想要水個陣 轉頭唔洗兩分鐘又已經送到黎。 野食方面 我叫了香茅雞翼湯檬。湯底好濃好香,係啲檬粉碎左小小同份量比較小。不過雞翼就算比湯浸住,但食落還是脆口! 環境方面 擺位很逼,枱與枱之間的空間好細 根本令人難以出入,行入去坐低時辛苦,離開時又辛苦。 飲品方面 我叫了熱檸茶,不用加錢的 但一點都不吸引。本因不舒服而叫熱檸茶左卻被杯野搞到更加一肚氣!儘管將啲檸檬篤爛晒都一點檸檬味都沒有,杯茶又苦 一啲茶香都無。熱檸茶三個字 只有“熱“字係做到,試味飲左三小啖就無郁過,味道個2分真係比隻雞翼。 價錢方面 我明白灣仔呢啲地方比較高尚 價錢貴小小唔出奇。但係食一碗碎粉同熱苦水要60蚊,真的令人感到無奈,大概個60蚊入面比得較值得既就只有個幾隻雞翼同服務費。如果仲有下一次,會寧願走多幾條街 睇下有咩其他選擇。
雖是午餐時間不過去到就有位入,不用等位 十分好。

如果仲有下一次,會寧願走多幾條街 睇下有咩其他選擇。