一去到見到餐廳嘅裝修好特別,有種好神秘暗黑嘅感覺。 而且佢哋嘅服務比較似係高級餐廳個種,好細心介紹,又會睇吓你食晒啲嘢未幫你收碟! 環境服務都一流。Genmaicha 推介超級特別嘅Cocktail,係用玄米茶底做嘅gin ! 出邊就放咗塊餅乾,少少茶味同焦糖味俾你飲酒嘅時候送下。 酒味比較輕身,清新嘅茶味唔會太甜。 Bao Guk 洋甘菊味再加左啲水果味嘅Rum ,飲落去果味好香。少少洋甘菊味,唔算好重酒精。女仔飲應該覺得幾易入口。 Butter Sake Clams Pot出邊成日都食清酒煮蜆,但係呢一間是你同我哋講佢哋係用年糕來做收水嘅過程出邊多數用生粉🤣 用呢種年糕嘅收水方法好特別,令到湯底有啲米香味,而且本身個蜆湯有清酒同牛油個年糕食落都好入味😍Tuna Tartare 開胃菜好開胃嘅前菜,佢嘅牛油果再加有少少辣椒油,原來吞拿魚有啲檸檬清新嘅味道。 撈埋一齊有啲酸酸少少辛辣,配合埋脆卜卜嘅炸米子 ,正! 米子令一款有一個炸粉係黑色嘅,原來佢裏面係用咗櫻花蝦紫菜呢啲炸出嚟,令到成個餸有兩款口味。Drunken Crab Pasta上面蟹肉新鮮, 然後佢嘅意粉都幾有心機,本身應該

Genmaicha 推介

Bao Guk

Butter Sake Clams Pot

Tuna Tartare 開胃菜

Drunken Crab Pasta
上面蟹肉新鮮, 然後佢嘅意粉都幾有心機,本身應該落咗一啲蟹肉兜一兜。 所以意粉中間都有少少蟹肉絲! 而且佢嘅醬汁係用蜆肉湯底整成嘅,所以食落去好鮮甜。 從炸咗啲蒜頭增加一個層次感。

Pappardelle With Burnt
Spinach Cream 芝士🧀️愛好者
原來呢個綠色嘅醬汁唔係平時嘅青醬,佢係用焗到燶燶哋嘅菠菜整嘅。 本身闊條麵嘅口感非常煙韌,然後嘅醬汁除咗有菠菜之外仲有芝士。 另外上面都有另一款芝士。 食落去又唔會太膩。
2024-02-21