餐厅: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
资讯:

2017-09-25 109 浏览
對車仔麵冇特別興趣,行過The One見到永年醒起前排Tbb好似播過佢個車仔麵好好味,見人龍唔算長就排隊就試下。第一次去食,排隊排到前幾個先發現要自助搵位,如果一個人去食都幾唔方便,拎住碗麵搵唔到位就麻煩。今次坐左係店出面,都有個冷氣吹住唔會熱仲幾凍下,啲麵未放入口都凍哂。叫左個牛油多士填肚,多士好厚,烘得幾脆,口唔夠大會界到嘴角,女仔食會有啲辛苦。三餸麵叫左豬腸、雞翼、冬菇粗麵小辣。唔知有冇人同我一樣熱愛梘水味,如果食雲吞麵冇梘水味會唔開心。永年梘水麵冇梘水味,都爽口嘅,但份量男仔會唔夠食。冬菇夠入味,豬腸望落雖然冇咩色水但又好香滷水味,雞翼就一般般啦唔推薦。個辣醬都係普普通通,冇咩特別。整體正正常常啦,唔覺有特別好味,普遍車仔麵質素,可能我揀唔啱餸啦,唔洗排隊可以食,要排就不了。

牛油多士

雞翼豬腸冬菇粗麵