黎Epure 晩餐只食過一次,但午餐已經試過四、五次,因為午餐性價比特別高,以尖沙咀區米芝蓮一星級數,Epure 午餐定價算親民。如果你有興趣試,記得book Dining room , 而唔係Lounge ! Dining room 環境、用餐體驗,以至食物質素先至係米芝蓮級數🌟 Lounge 似一般酒店cafe 如果提到Epure 必食,相信九成人當中一定有Epure 自家製芝士牛角包🥐 基本上如果你第一次去,食一個係一定唔夠喉!不過其實我每次去都食兩、三個🙈 實在太好食,食落有芝士香之餘仲有埋好香牛油味而且外層香脆內層酥化😋 而自家製嘅牛油帶有微辣,我自己就幾like 👍🏽今次餐前開胃菜係蕃茄凍湯,個人覺得好適合炎熱中午用餐前飲,濃濃蕃茄味,涼冰冰凍湯,飲完個人都有降溫嘅感覺。但唔係好做喚醒味蕾做用,味太濃,味道一直到下道菜上都未散去!而前菜係今餐最差嘅一道菜牛肉他他,先係調味太酸,加上黃芥辣,接近食唔到牛肉他他嘅味,可以用調味失手黎形容🤢另係我哋叫咗四份牛肉他他,偏偏有一份留咗裝飾同加強口感嘅炸雞皮,由廚房出嚟前檢查到上枱Waiter都冇人發現?但一上枱我哋已經發現,因為好明顯

而前菜係今餐最差嘅一道菜牛肉他他,先係調味太酸,加上黃芥辣,接近食唔到牛肉他他嘅味,可以用調味失手黎形容🤢另係我哋叫咗四份牛肉他他,偏偏有一份留咗裝飾同加強口感嘅炸雞皮,由廚房出嚟前檢查到上枱Waiter都冇人發現?但一上枱我哋已經發現,因為好明顯,你睇吓你分唔分到?
(有炸雞皮)

(冇炸雞皮)

而另外友人點咗龍蝦就幾好,清新爽口,好適合炎夏

之後到另一必試推介- 白蘑菇湯!尼個湯絕對係signature dish,濃濃蘑菇香味,未開始飮香未已經直撲向鼻,口感滑口creamy 😋 我自己每次黎都會揀,但可能有人會覺得偏咸,但我仲接受到

至於主菜我係揀左龍蝦🦞, 同前菜嘅龍蝦,分別係主菜用上藍龍蝦🤩 龍蝦今次就冇俾個汁搶咗味,好重龍蝦味,爽口得黎帶少少彈性,証明隻龍蝦好新鮮!而且份量都幾多,啖啖肉😋
而朋友睇法都係主菜比前菜好好多,分別係debone 咗嘅乳鴨同白菇魚
甜品我揀咗餐廳推介嘅話係
當日推出新甜品,賣相唔錯,食落有粒粒青瓜味珠珠喺口到爆開,但如果俾我揀會揀返梳乎厘🤪咁你自己諗啦