十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2017-07-13 233 浏览
講到多野食,多選擇,銅鑼湾梗係首選啦,中西意日法,任君選擇!今次我就同媽咪去咗登龍街,聽講有間懷舊火煱一於試吓!係門口已經好有feel, 紙皮石,屏風,財神,入到去仲有幾部舊式雪櫃,係以前細個時屋企都係用呢個架。地方大坐得好舒服。講到食物,有二人餐,有散叫,有好多款湯底揀。一向海鮮控既我梗係要鮑魚龍蝦海鮮煱啦,超足料,扇貝,蚌,蜆,螺,加埋個湯真係好鮮甜,龍蝦既膏好香,鮑魚爽脆,個餐仲有好多野食,黑松露帶子餃,脤卜卜架好好食,十下三宝滑,墨魚加咸蛋黃,好香好特别(我最like), 鯪魚加臘腸,牛肉加馬蹄,脆炸魚骨,寬冬粉,吸哂海鮮精華既湯,冇得彈我食咗—大碗,仲有大大件既餉玲,再加—楂冬瓜茶,甜度適中,真係抵食。