2023-01-04
餐廳比較出名吐司、拿破崙、批等。環境比較細,所以位置比較少😛落完order後,店主會每人派一件未知既小甜品,白雪雪既泡沫,用米紙包住,未放入口之前,仲覺得似分子料理😂🤣食完之後會同你講迷底最後開估🤣🤣🥢芒果拿破崙配芝麻雪糕🍦$55因為今次幾個人食,驚切到碎晒,所以我就一層一層咁食。拿破崙既酥皮香口又薄而且好脆,唔油膩👍🏻三層酥皮夾住兩層吉士,吉士醬完全唔會過甜,好夾🤤 雪糕芝麻味香濃,唔會死甜。但芒果就比較酸,可能已經過左季吧😆🥢特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕🍫$59依個火山器皿真係好靚,而且一上枱既時候,中間個火山口會出煙💨再打開個蓋就散出陣陣木炭味🤗用匙羹落去,朱古力醬就湧出嚟,朱古力香滑濃郁,唔會太甜,配上朱古力碎,口感更豐富,又唔會食得太膩。🥢栗子批配迷你豆腐泡沫筒+綠茶雪糕 $54同拿破崙一樣,批皮超酥脆🤤 中間塞滿栗子蓉,唔會太甜,而且好香栗子味。豆腐泡沫筒比較得意,一開頭我以為係雪糕,一咬落去原來係泡黎😆😆但味道黎講,比較淡,豆腐味唔重。🥢法式吐司配雲呢拿雪糕$49法式吐司麵包比較厚,切開個吐司會發現裡面充滿蛋液,而且1 d都唔乾。食嘅時候熱辣辣配埋雪糕,正🤤🤤🥢 栗子法式
餐廳比較出名吐司、拿破崙、批等。
環境比較細,所以位置比較少😛
🥢芒果拿破崙配芝麻雪糕🍦$55
因為今次幾個人食,驚切到碎晒,所以我就一層一層咁食。
🥢特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕🍫$59
🥢栗子批配迷你豆腐泡沫筒+綠茶雪糕 $54
🥢法式吐司配雲呢拿雪糕$49
🥢 栗子法式吐司配芝麻雪糕$59
法式吐司同普通既法式吐司一樣,裡面充滿蛋液,個面既栗子蓉份量好多,夾埋個吐司一齊食,會食到好香又唔會好甜既栗子味,如果覺得唔夠甜都可以落埋餐盤上既糖漿。栗子蓉上面原粒栗子係軟心同埋上面隻係糖蝴蝶係食得😆😆似新年會見到既糖畫🤤
🥢草莓忌廉芝士刨冰$58
刨冰刨到好碎好碎,近乎入口即化,但草莓味唔濃而且有D淡🫣🫣
評分:
味道:⭐️⭐️⭐️️⭐️