2013-04-16
Apm既「一杯」既感覺都幾似日本當地既餐廳,我每一次去到都感到去左日本食野咁。雖然餐廳有少少貴,但都物有所值。因為佢d食物質素真係幾好,唔似普通餐廳。呢間餐廳真係唔錯,我每次去都要等位,而每次都等超過1個鐘。一入到去被安排坐吧枱,我2次去都係坐呢個位。其實都想試下其他位,因為有d可以睇住個師傅燒d野食,而我個位就睇到d師傅整刺身同壽司。我最鍾意係食佢d刺身,我地叫左油甘魚刺身,其實都幾貴,加埋10%服務費成$100一碟,但佢又真係好新鮮,同埋好肥美,一食落去大塊到係填滿哂成個口腔,而且佢唔腥既,如果唔加wasabi食就真係可以完全咁享受到佢既鮮味。我諗佢既其他刺身同壽司都應該ok。跟住黎左碟燒豆腐,侍應拎黎既時候d柴魚仲郁下郁下既,d豆腐都好熱,我覺得食物夠熱呢一個係個重點可以吸引我去持續光顧既,所以呢個都係我呾鍾意呢間餐廳既其中一個原因。而且佢d食物都有好多選擇,而且成日轉,餐廳都幾有心思。亦因為咁,有d上次冇食到既諗住今次食既,反而又冇左。烏冬叫左雜菜烏冬,雖然食小食都可以食到好飽,但始終都要有d面呀,烏冬呀落肚先得既。佢既雜菜烏冬唔會太油,都幾多菜既,我諗女士都唔怕會肥膩。牛脷串