𝕋𝕙𝕖 𝕓𝕠𝕨𝕝𝕤, 𝕡𝕝𝕒𝕥𝕖𝕤 𝕒𝕟𝕕 𝕔𝕦𝕡𝕤 𝕞𝕒𝕕𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕞𝕖𝕒𝕝 𝕖𝕧𝕖𝕟 𝕞𝕠𝕣𝕖 𝕗𝕒𝕤𝕔𝕚𝕟𝕒𝕥𝕚𝕟𝕘🗼日本碗筷餐具杯子出名手工精緻🤌🏽,用佢地盛住日式料理更加有感覺😌。終於黎埋 Choubo 既第三間分店🎏,再一次享用佢地靚靚既杯杯碟碟🪄。同朋友揀左兩個主菜,一個係標榜選用日本四元豚🐽極 · 厚切吉列豬扒飯。豬扒都幾大件,可以先放上碗蓋,肥瘦均勻🥢。飯上有滑蛋🥚同洋蔥🧅,香噴噴又唔會搶走豬扒既光環💫。🐖Thickly Japanese Yong En Pork Cutlets with Rice | $153另一個主菜係特大之海老蛋包飯,兩條大海老果然搶眼👀,炸起來唔會太油膩☄️。重點當然係由店員小心切開既蛋🥚,超滑漏既蛋一掀起立刻滑向飯上🍚,又香又滑,唔知呢到有幾多隻蛋呢🤣?!蛋包飯旁邊有濃濃咖哩汁🍛,拌飯食特別惹味🤝🏽。🍤Omurice with Ebi Tempura | $137小食方面,我地揀左個邪惡既炸七味雞軟骨🤫。油分無想像中咁勁,粉漿厚度岩岩好🤏🏽,點埋沙律洋蔥醬好夾。🐣Deep-fried Chicken Cartilage | $78飲品一凍一

飲品一凍一熱🍼,朋友揀左焙茶麻糬沙冰,茶味濃郁,沙冰唔會好快溶曬🧊,加埋麻糬簡直係點綴🦦。我就揀左熱既抹茶牛乳☘️,甜度剛好,抹茶同牛奶相處融洽👄。

🪵Hojicha Mochi Smoothie | $52
🎍Matcha Milk | $42

最後當然唔少得 order 一份日式布甸🫶🏽,之前食過一次被布甸既香滑驚喜到,念念不忘咪呢d🙈。為左影張靚相,我請朋友輕輕攞起杯布甸,點知滑得制,爭少少整杯倒落我度😂(我救命都嗌定架啦🆘)。蛋香同甜忌廉果然無讓我地失望🍓,必嗌甜品

🍮Custard Pudding | $53

午餐